avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Doua dosare odata conexate, mai pot fi disjunse???
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Doua dosare odata conexate, mai pot fi disjunse???

As dori sa va intreb, daca doua dosare odata ce instanta a admis exceptia conexitatii si a dispus conexarea acestora, mai poate instanta la urmatorul termen sa dispuna disjungerea si formarea a doua dosare ca si cum conexitatea nu ar fi intervenit???
Caz concret! Am avut un dosar in care am avut calitatea de intervenient, dosar din 2011 si un alt dosar in care am fost reclamant, dosar din 2012. La primul termen de judecata la dosarul din 2012, am solicitat instantei sa trimita dosarul la dosarul cu numar mai mic din 2011. In dosarul cu numar mai mic din 2011, instanta a pus in discutia partilor exceptia conexitatii si a admis-o conexand cele doua dosare. Dupa doua termene de judecata, intrucat una din parti a solicitat suspendarea judecatii, instanta a dispus disjungerea dosarului meu si formarea a doua dosare din care unul cu numar nou din 2013, iar dosarul din 2012, in care am avut calitatea de reclamant urmand sa primeasca acelasi numar. Din punctul meu de vedere consider ca modul de disjungere a fost gresit, intrucat instanta odata ce a admis conexitatea nu mai poate disjuge cele doua dosare, ca si cum conexitatea nu ar fi intervenit, in conditiile in care probele au fost administrate cu cele doua dosare conexate.
Astept parerile voastre motivate daca se poate!
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Casare pentru motive de ordine publica CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN Buna ziua! As dori sa va supun atentie o speta cei drept un pic cam dificila din punctul meu de vedere si va rog daca se poate o parere. Am avut un dosar pe ... (vezi toată discuția)
Conexarea si renuntarea la judecata Irina S. Irina S. S-a ridicat exceptia conexitati in fata celui de-al doilea complet, dosarul fiind trimis la primul complet ptr. discutii privind aceasta cerere de ... (vezi toată discuția)
Hotarari contradictorii tzuku51 tzuku51 Referitor art.322,pct.7,vcpc: - in dosarul 101(nu are importanta numarul,instanta,anul) de partaj bunuri comune(nu succesorale) s-a dat o hotarare care in ... (vezi toată discuția)