avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarari contradictorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarari contradictorii

Referitor art.322,pct.7,vcpc:
- in dosarul 101(nu are importanta numarul,instanta,anul) de partaj bunuri comune(nu succesorale) s-a dat o hotarare care in prezent este in recurs(valoarea masei de partaj este sub 100.000 lei); in acest dosar am calitatea de reclamant;
- in alt dosar102(fara importanta numarul),in care am calitatea de parat(reclamant fiind paratul din dosarul 101),s-a dat o hotarare care in urma recursului a ramas definitiva;masa de partaj din acest dosar este alcatuita din bunuri atat comune(dobandite prin cumparare)cat si succesorale; parte din bunurile comune sunt cele din dosarul 101,astfel ca instanta din acest dosar s-a pronuntat si fata de bunurile din dosarul 101;
- atribuirea bunurilor din dosarul 101 este diferita fata de dosarul 102(chiar daca in dosarul 102 am solicitat eliminarea bunurilor din dosarul 101);
precizare importanta: cele doua dosare au fost conexate si in urma recursului,curtea de apel ploiesti a dispus disjungerea lor si ca cele doua dosare sa se solutioneze distinct;
- instantele de fond,apel si recurs din dosrul 102 NU au tinut seama de hotararea CA,rezultand deci o hotarare contradictorie fata de cea din dosrul 101;
- deci cum procedez?
- unde si cand introduc cererea de revizuire a hotararii din dosarul 102?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:05, 29 Iunie 2019
Trebuie studiate dosarele.
Dacă instanțele au avut probleme în a înțelege ceva fără avocat nu cred ca veti reusi sa lămuriți situatia.
Sunt foarte rare cazurile.de acest fel.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs dosar civil izabelros izabelros Ce insemana stadiu procesual ;fond ? Dar ; partaj judiciar si cererea de a face disjungere dosar ? Rog explicatie pentru; 'admite cererea principala. ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare civila cu continut eronat - cum se poate corecta ? loanabelciu loanabelciu Buna seara, Azi am primit, in calitate de reclamant, Comunicarea Hotararii Civile in urma caruia a fost admis divortul si s-a dispus disjungerea cererii de ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort ambigua. trebuie apel? micheller micheller In hotarare, instanta pe de o parte disjunge judecarea partajului de divort, dar pe de alta parte, admite cererea reconventionala a paratului, in care solicita ... (vezi toată discuția)