Am intrat in trun conflict cu un vecin ,in fata scari a incercat sa ma loveasca eu lam inpins si a cazut si sia sclintit mina, dupa care a inceput sa ma injure si a plecat in apartamentul sau ,dupa 10 minute a venit salvarea , politia .Dupa 5 zile am primit citatie de la politie am mers la politie ,politistul mia spus de ce ma chemat am dat declaratie cu cele intimplate ,spunindui in declaratie ca nu lam lovit, el sia scos certificat medicolegal cu mina sclintita cu 8-9 zile asa spunea el in declaratie si ca are si 3 martori, dar martori eu nu am vazut pe nimeni fndca toata altercatia adurat cam 1minut 2.Va rog sa-mi spuneti in ce incurcatura am intrat ,mentionez ca nu am avut niciodata probleme cu politia ,si am cazierul curat.
ART. 193 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.