avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care sunt urmările când victima unei altercații, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Care sunt urmările când victima unei altercații, aflată sub influența alcoolului, are certificat cu 35 de zile de spitalizare?

Care sunt urmările la o persoana care are scos certificat de 35 zile spitalizare .Persoana fiind beată și fumata căzând în timpul unei altercație.(doar împins)
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2018
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
Daca ar fi cazut singura ar fi fost exclusa raspunderea penala.
Daca a fost impinsa...inseamna ca...din acest motiv a cazut...

Daca cineva impinge o persoana de 90 de ani care se sprijina in baston si aceasta se accidenteaza va raspunde penal...
Aceeasi este situatia si in cazul dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se depune plangere, se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 193 alin.2 c.p.
ART. 193 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire tiberiu30 tiberiu30 Cu stima si respect. Am lovit un vecin dandu-i doar o palma care ulterior a cazut usor. Dupa aceea a scos certificat medico-legal de 25 zile. El fiind mai in ... (vezi toată discuția)
Poate emite politia dosar penal pentru lovire fara spitalizare daca exista certificat medico legal care atestă lovirea?? AncaOfelia AncaOfelia Se poate face dosar penal de către poliție în urma unei plângeri si a unui certificat medico-legal care atestă că am echimoze , dar nu am nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Este infractiune? Ioan_Chris Ioan_Chris Buna ziua. Nu sunt jurist și m-ar ajuta sfatul cuiva in legătură cu problema mea. azi, in oras, am discutat cu primarul din cta și in acelasi timp filmam ... (vezi toată discuția)