Buna ziua. Nu sunt jurist și m-ar ajuta sfatul cuiva in legătură cu problema mea. azi, in oras, am discutat cu primarul din cta și in acelasi timp filmam momentul. o persoana din public, rautacioasa ca l-am făcut mincinos pe primar m-a lovit peste mana și mi-a cazut telefonul. vreau sa fac o plangere la politie dar as vrea sa stiu daca acest gest este infractiune (ca am fost lovit peste mana). in plangerea mea, ce articol din Cod penal pot sa aplic? va multumesc!
Puteti depune plangere pentru lovire sau alte violente.
ART. 193 C.P.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Lovire
tiberiu30
Cu stima si respect. Am lovit un vecin dandu-i doar o palma care ulterior a cazut usor. Dupa aceea a scos certificat medico-legal de 25 zile. El fiind mai in ... (vezi toată discuția)