Am cauzat un accident de circulatie in urma caruia a rezultat un deces si o victima. (neacordare de prioritate, o masina m-a acrosat si a deviat pe trotuar)
Mi-a expirat dovada de 15 zile de circulatie, primita de la politie, am facut cerere de prelungire la procuror, dar mi-a fost respinsa pe motiv ca reprezint pericol social.
Am facut contestatie la prim procuror dar inca nu am primit raspunsul.
dovada a expirat in 07.08.2015, prima cerere s-a facut in 06.08.2015.
Daca raspunsul va fi negativ si la contestatie, ce alte cai mai am sa obtin dreptul de a conduce?
Am atasat in contestatie si fisa postului de la serviciu care precizeaza ca trebuie sa ma deplasez zilnic cu masina.
In mod normal in cate zile primesc raspunsul prim procurorului?
Daca voi fi gasit vinovat si condamnat cu suspendare, dupa reabilitarea de drept voi mai fi considerat recidivist/cu antecedente penale daca cumva se intampla sa fiu implicat intr-o alta nenorocire?
Puteti sa-mi spuneti statistic/aproximativ, in cate sentinte dupa un omor din culpa, judecatorul interzice dreptul de a mai conduce vehicule pe toata perioada pedepsei si nu doar 1 an?
Salut. În cazul de față, și dacă va fi stabilită vinovăția, nu cred că este vorba de statistică ci de matematică, așa că oricum ai calcula rezultă 100% mai mult de 1 an, fie că vorbim de pedeapsă cu executare fie că vorbim de pedeapsa suspendată fie de pedeapsa amenzii. Recidiva nu operează dacă noua infracțiune a fost comisă după reabilitare. Evidența faptelor penale pentru care ai fost condamnat va ramane pe veci în evidențele organelor de poliție.