avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Iesire Asociat Societate / Recuperare cheltuieli
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Iesire Asociat Societate / Recuperare cheltuieli

Buna Ziua!
Am fost asociat intr-o societate comerciala (cu 2 asociati). (inca sunt asociat, dar am anuntat faptul ca doresc sa ma retrag ). Sunt asociat impreuna cu inca o persoana, detinem amandoi cate 50 %. Toate cheltuielile si investitiile in firma s-au facut jumatate - jumatate, pana la ultimul leu. Eu doresc sa ma retrag din motive personale, iar celalalt asociat doreste sa ramana singur cu firma. Este corect sa imi recuperez cheltuielile pe care le-am facut? Cum ar trebui exact sa procedez, pt ca asociatul meu nu prea doreste sa auda de varianta asta. Cu stima.
Cel mai recent răspuns: ds_stefan , utilizator 15:53, 2 Septembrie 2015
Bună ziua.
Dacă există dovezi din care să reiasă efectuarea unor investiții în patrimoniul firmei cu banii dumneavoastră se poate pune problema, amiabil sau în instanță. Dacă nu sunt dovezi, mai greu, dar nu imposibil. Mai există și varianta prevăzută de alin. 1) lit. e) din Legea nr. 31/1990.
Ii vindeti partea dumneavoastra la pretul considerat de dumneavoastra corect, mai mult decat valoarea nominala a unei parti sociale si pentru diferenta veti plati impozit.
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Desigur ca exista dovezi. Toate aporturile si toate creditarile de societate s-au facut prin banca cu documente. Nu am dat banii in mana pentru a se face aportul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire asociat minoritar din sa Cosima Cosima Un asociat (15%) dinntr-un SA doreste sa iasa din aceasta si sa isi retraga terenul cu care a venit in aport! Cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Reducere capital social brendyca brendyca Lucrez pt. o firma care doreste sa vanda un activ o cladire din panouri metalice.Capitalul social e format si din numerar +aport in natura ..exact aceasta ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl mara78 mara78 Buna ziua! As dori sa va solicit ajutorul in urmatoarea problema. Avem un SRL cu 3 asociati, in urma creditarii acestora s-a cumparat pe SRL-ul respectiv un ... (vezi toată discuția)