avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare SRL si recuperare creditare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare SRL si recuperare creditare firma

Buna ziua!
Detin un SRL de transport marfa pe care l-am creditat cu 10000 lei in calitate de administrator, bani care inca nu i-am recuperat si dupa o scurta activitate intentionez sa o vand. Cum pot sa-mi recuperez banii cu care am creditat firma? sau va putea noul proprietar sa scoata in viitor acesti bani din firma si eu sa-i pretind macar o parte din ei in momentul vanzarii?
Ultima modificare: Marți, 25 August 2015
manu_0721, utilizator
Cel mai recent răspuns: manu_0721 , utilizator 17:24, 26 August 2015
Daca firma merge prost acei bani e posibil sa nu ii puteti recupera nici dumneavoastra dar nici noul proprietar. Negiciati la vanzarea partilor sociale care va apartin, un pret care sa va multumeasca cat de cat si care fie mai mare decat valoarea nominala a unei parti sociale si care sa acopere si acea suma. Aveti in vedere ca pentru diferenta veti plati impozit.
Dar daca firma merge bine si vor fi incasari, atunci se pot recupera acei bani de catre noul proprietar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cesiune parti sociale Ligia G Ligia G Probabil ca a mai fost pus in discutie acest subiect, dar am incercat sa aflu de la administratiile financiare de sector care este valoarea impozitului in ... (vezi toată discuția)
Modificare suma in contractul de vanzare cumparare crisadi crisadi buna ziua Daca in precontractul de vanzare cumparare este mentionata ca valoare de vanzare a casei 80000 lei, eu ca si cuparator vreau sa fac credit la banca ... (vezi toată discuția)
Poprire/ exececutare silita Alexandru D Alexandru D buna ziua, in urma cu cateva zile am fost instiintat de banca la care am un credit (pers juridica), ca s-a pus proprire pe contul deschis la ei. mentionez ca ... (vezi toată discuția)