Buna ziua.Sunt angajata in alt judet cu ctr principal de munca norma intreaga la o fima din alt judet ca si ingrijitoare batrini cu delegatie in Germania pe 3 luni,3 luni ramanind in tara si firma imi modifica contractu la 2 ore/zi.In judetul unde am domiciliu si locuiesc,am citeva ctr de munca cu cite 2 ore pe zi care sunt continue chiar daca nu sunt in tara,serviciile pe care trebuie sa le efectuez le pot efectua pe internet datorita noilor tehnologii..Acum sunt acasa si o societate vrea sa ma angajeze dar cu ctr de 8 ore declarind ca este locul principal de munca.Poate firma din celalat judet sa declare ca si contract de munca secundar?Mai ales ca prcatic eu lucrez 3 luni in Germania dupa care 3 luni trebuie sa ramin in tara?Pe mine m-ar avantaja ctr de munca principal de la mine din judet pt ca are continuitate de 8 ore pe zi si ramine valabil si in perioada cit eu sunt in delegatie la cealalta firma(cele 3 luni plecata in Germania),beneficiez de toate drepturile de angajat pe cind .Va multumesc
Nu angajatorul declara , ci dvs declarati unde aveti functia de baza.
art.7 C.fisc.
(1) În înţelesul prezentului cod, cu excepţia titlului VI, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
...
3. activitate dependentă la funcţia de bază - orice activitate desfăşurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcţie de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfăşoară pentru mai mulţi angajatori, angajatul este obligat să declare fiecăruia locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază ;
...
Eu am vorbit cu administratorul firmei,am trimis 2 emailuri de instiintare firmei, si mi-a zis ca sunt obligata sa am locul de munca de baza la firma lor pt ca sunt detasata 3 luni in Germania .I-am spus ca de la 1 sept voi avea un ctr de munca de baza la mine in judet si ctr cu ei va fi unul secundar.Dar a spus ca nu se poate si trebie sa pastrez ca si contract principal contractul cu ei.Ce pot sa fac??
Nu exista nico astfel de obligatie . Asa cum v-am aratat mai sus, dvs sunteti cea care declarati si nu angajatorul va impune care va fi locul de munca unde veti avea functia de baza.
Contractul il pastrati numai ca nu vi se mai acorda deducerea personala decat la locul de munca unde aveti functia de baza.
art.56 C.fisc. - Deducere personală
(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.
....
Deducere personala
beta88
Buna ziua!Eu lucrez la 2 firme cu cate 4 ore la fiecare la o firma de aprox 5 ani,iar la cealalta de aprox 3 ani,nu pot beneficia de deducere personale?pentru ... (vezi toată discuția)