avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul de a incasa jumatate din cheltuielile cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul de a incasa jumatate din cheltuielile cu intretinerea

Locuiesc intr-un apartament cu chirie intr-un bloc ANL. Nu exista asociatie de locatari, deoarece proprietar este primaria. Luna trecuta am fost sa intreb persoana care strange taxele de pe scara daca pot plati jumatate din cheltuielile lunare si mi-a raspuns afirmativ, spunandu-mi ca imi da un inscris prin care atesta ca am platit jumatate din suma. Dorinta mea de a plati jumatate din cheltuieli este datorita faptului ca am intentat proces de divort sotiei si ma gandesc ca de atatia ani (peste 12 ani) in care am platit doar eu cheltuielile respective ar trebui sa plateasca si sotia care locuieste in acelasi apartament si foloseste aceleasi utilitati, poate chiar mai mult decat mine. Astazi, 26.08.2015, am fost sa platesc jumatate din cheltuielile de pe luna iulie 2015 si persoana respectiva m-a refuzat, spunandu-mi ca ori platesc toata suma, ori raman cu toata suma la restanta. Persoana respectiva, care stie ca am intentat proces de divort sotiei, are dreptul legal de a-mi refuza incasarea partiala a cheltuielilor care au fost calculate pentru apartamentul in care locuiesc cu chirie ? Mentionez ca au mai fost restantieri pe scara, dar cu toata suma din luna / lunile anterioare. Mentionez si faptul ca cealalta jumatate poate sa o pretinda chiar de la sotie, caci eu am instiintat-o pe sotie ca voi plati jumatate din cheltuielile lunare pentru apartament. Multumesc.
Nu are dreptul de a refuza încasarea în acest caz. Solicitați asociației un cont bancar, și virați banii în contul respectiv.
Problemele personale nu ii privesc pe cei care incaseaza cheltuielile de intretinere.

In consecinta, puteti astepta mult si bine ca cel care se ocupa cu incasarea banilor sa va bata la usa si sa ceara inca sotiei sa isi plateasca cota parte din cheltuieli.

Aveti posibilitatea sa platiti cheltuielile de intretinere prin posta cu confirmare de primire sau intr-un cont care sa va fie indicat dar nu puteti plati partial in calitate de persoana singura atata timp cat sunteti inca casatoriti.
Nu veti primi o chitanta pe care sa scrie "achitat cota parte @marius_cretoiu". Veti ramane cu restante la plata.
Nu exista o asociatia de locatari, precum am scris initial. Este o persoana desemnata prin consensul tuturor locatarilor de pe scara pentru a incasa cheltuielile lunare. Daca ii cer un cont bancar, sigur nu o sa-mi furnizeze aceste date. Cred ca mai bine o sa-i trimit banii prin mandat postal cu confirmare de primire.

Cazul meu este special, dar nu inteleg de ce nu pot plati jumatate din cheltuielile aferente apartamentului in care locuim. Daca nu spuneam ca am intentat proces de divort sotiei si spuneam ca nu am bani pentru toate cheltuielile respective, ce raspuns primeam ? Spuneam de exemplu ca nu am bani sa platesc toata suma, ci doar o parte din cheltuieli - sunt cazuri adevarate - si atunci tot asa proceda persoana respectiva, nu-mi accepta suma de bani sub nici o forma pana nu plateam suma intreaga pentru luna respectiva ?! Eu spun ca nu este corect si nu are baza legala, caci sumele aferente cheltuielilor de intretinere trebuie platite catre furnizori, iar pentru cei restantieri se achita din fondul de rulment constituit. Si am precizat ca am instiintat-o pe sotie ca trebuie sa plateasca jumatate din cheltuieli. Daca nu plateste va trebui sa apar pe lista de cheltuieli cu restante....
Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
Adriantot, moderator
plateste chiriasul care este nominalizat in contract si apoi se adreseaza instantei de judecata pentru recuperarea unei jumatati; am avut un caz similar si s-a rezolvat in acest fel.
Astazi, 27.08.2015, am trimis prin mandat postal cu confirmare de primire cv. 1/2 taxe pentru luna iulie 2015. As dori sa stiu daca este legal cum am procedat. Am vazut pe forum si se cunosc cazuri concrete in care anumite persoane au platit si platesc si vor mai plati o parte din cheltuielile pentru intretinere - din diverse motive -, dar n-am auzit cazuri in care sa se refuze incasarea acestor sume, fiind conditionat de faptul ca ori platesc toata suma ori nu platesc deloc si sa apar la restante cu toata suma.

Eu sunt chiriasul care este titular in cntractul de inchiriere. Eu am suportat luna de luna timp de peste 12 ani cheltuielile pentru intretinere. Intrebarea este cum a dovedit persoana din cazul dvs. ca a achitat din banii lui acele cheltuieli. In cazul meu nu suntem intr-o asociatie de locatari si sunt mai mult decat sigur ca persoana care strange banii pentru cheltuielile de intretinere nu va recunoaste ca a primit banii numai de la mine, tinand cont ca luna trecuta cand am discutat a fost de acord sa primeasca jumatate din cheltuielile pentru intretinere, dar luna aceasta cand am dorit sa platesc jumatate din suma pentru intretinere nu a dorit sa-mi ia banii, precizand ca sa platesc toata suma sau sa nu platesc deloc si sa raman cu toata suma la restante...
Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Refuzul tacit de a ridica banii trimisi prin mandat postal cu confirmare de primire marius_cretoiu marius_cretoiu Acest subiect are legatura cu subiectul \\"Refuzul de a incasa jumatate din cheltuielile cu intretinerea\\" Cum am scris in subiectul mentionat inainte, dupa ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari sau de cap ? cristian.turturean cristian.turturean Locuiesc in apartamentul surorii mele ce este plecata de multi ani din tara. Contractul cu asociatia de locatari nu a suferit nuci o modificare, adica tot sora ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul blocului Deldinik Deldinik am ramas datoare la intretinere iar acum d-na administrator nu mai vrea sa imi primeasca banii:O m-a dat in judecata pentru neplata.mama e proprietara ... (vezi toată discuția)