avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conventie somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conventie somaj

In cazul unui angajat cu conventie cu somajul(peste 45 ani), care vrea sa plece, angajatorul cu ce articol poate sa ii desfaca CIM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 12 Aprilie 2017
Doar prin demisie, art. 81.
Cineva de la somaj mi-a spus ca doar disciplinar sau necorespunzator. Ce ziceti?
Ați semnat o convenție în care erau stipulate următoarele:
2. Angajatorul se obligă:
a) să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale persoanelor prevăzute la pct. 1 lit. A subpct. a) si b) pe o perioadă de cel puţin 18 luni de la data încadrării în muncă, iar ale persoanelor prevăzute la pct. 1 lit. A subpct. c), pe o perioadă de cel puţin 2 ani de la data încadrării în muncă;

Singura modalitate prin care puteți înceta contractul de muncă, fără a atrage returnarea sumelor încasate, este prin demisia salariatului.
Incetarea raportului de muncă în temeiul art. 55 lit. b), art. 56 lit. d) şi e), art. 61 lit. d) şi art. 65 din Legea nr. 53/2003 obliga angajatorii să restituie, în totalitate, agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă sumele încasate pentru fiecare persoană pentru care a încetat raportul de muncă sau de serviciu anterior termenului menţionat, plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă.

In acest caz, pentru a nu restitui sumele incasate raportul de munca poate fi incetat in baza art.56 alin.1 lit.a-c, f-j, art.61 li.a -c si art.81 C.mun.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Somaj pentru absolventi nukarela nukarela O firma are angajat un absolvent studii superioare incadrat pe baza de conventie pentru absolventi, in luna septembrie 2013 aceasta conventie expira ... (vezi toată discuția)
Inchidere contract munca cateldestept cateldestept Am un angajat, absolvent, cu subventie de la somaj. Cu ce articol pot sa inchid contractul, pentru a nu mi se cere returnarea banilor la AJOFM. (vezi toată discuția)
Probleme conventie pers peste 45 ani ! paul_codrin paul_codrin Buna ziua,am o problema si va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Am o firma de transport cu 26 de angajati i ar 6 dintre ei care au peste 45 de ani au fost luati ... (vezi toată discuția)