avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna seara!

De curand mi s-a pus poprire pe salariu in urma unei datorii mai vechi catre o banca. Din ce am citit pe internet valoare maxima pe care poate sa mi-o opreasca este 1/3 din venitul net. Mie imi opreste firma 1/3 din suma si cand ma duc la banca sa ridic banii imi opreste si banca 1/3 din ce a mai ramas. Le-am spus celor de la banca precum ca mi se opreste deja din salariu si ca raspuns am primit ca pot sa aduc orice hartie de la serviciu, ei trebuiesc instiintati de catre executorul judecatoresc cu privire la aceasta situatie.
Intrebarea mea este: Este legal ceea ce mi se intampla? Mi se opreste abuziv 2/3 din salariu de doua luni. Banii pe care mi i-au oprit abuziv pot sa ii retrag mai tarziu? Cum pot sa combat situatia de fata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:58, 27 August 2015
Nu este legal. banca procedează incorect. Dacă nu remediază, faceți sesizare la OPC.
Adevărul e ca nu au cum sa stie ca aveți poprire și pe salariu.
Luați legătura cu executorul sa facă adresa către banca.
Nu au dacă nu li se aduce aceasta dovadă. Din ce spune userul, eu înțeleg că banca a refuzat să elibereze restul de 2/3 chiar și având această dovada, sau au zis că vor refuza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Poprire din salariu andreipavelescu andreipavelescu mi sa pus poprire pe salariu de la finante ,mai exact de la plata impozitului pe cladire si teren.este posibil sa imi retina toti bani de pe card?este singurul ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu adrianblanaru adrianblanaru Buna ziua ! Sunt salariat,mi se opreste prin firma unde lucrez o pensie alimentara si o poprire ,la o banca cu care sunt in litigiu.Apartamentul mi-a fost ... (vezi toată discuția)