avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conflict spontan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conflict spontan

Buna seara! Problema mea, pe scurt: pe o sosea secundara, sotul se indrepta cu masina spre casa. La un moment dat, un tanar pe scuter, ii taie calea. Sotul ii spune, prieteneste, sa aiba grija, ca doar e viata lui in joc, dar tanarul o ia ca pe o ofensa si sare la bataie. Sotul se apara, pareaza lovituri si la un moment dat vede ca vine in fuga tatal tanarului, el credea ca vine cu gand de aplanare a conflictului, dar nu, respectivul venea in intarire si amandoi au inceput sa dea in sot, au lovit si masina. Martori sunt, au sarit oamenii sa-i desparta. A dat sotul declaratie la politie, acum e la radiografie, maine merge la IML. Li s-a deschis dosar penal batausilor, sotul a solicitat 500 lei daune pentru masina. Cineva l-a sfatuit pe sot sa adauge maine la declaratie ca-i da in judecata pe cei doi. Ce inseamna asta pentru noi? Ce putem face noi, maximul legal, impotriva lor? Tanarul mai are o reclamatei pe acelasi motiv. Asta-i tot? Asta-i tot ce se face pentru indreptarea lor? Victimele dau declaratii in timp ce agresorii dorm linistiti?
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2015
j_add, utilizator
Cel mai recent răspuns: j_add , utilizator 08:12, 6 Iulie 2016
Vă puteți constitui parte civilă în proces și să solicitați daunele provocate, cheltuielile de spitalizare (dacă au fost) precum și daune morale.
Cine râde la urmă râde mai bine. E firesc ca victima să dea declarații și în astfel de cazuri este ascultată mai înainte, asta nu înseamnă că cei doi vor scăpa nepedepsiți.
Vizavi de solicitări, există timp suficient ca soțul să se constituie parte civilă, cu sumele de bani ce au fost cheltuite cu tratamentul, cu reparația mașinii etc., acestea reprezentând daunele materiale, iar dacă consideră poate solicita și daune morale.
În prima fază se cercetează aspectele semnalate de către soțul dumneavoastră, cercetarea și eventuala judecată sunt aspecte ce vizează o perioadă mai îndelungată de timp să spunem cel puți 1 an.
Are mana dreapta in ghips, semne vizibile exterioare nu prea mai are, de aseara, desi a fost lovit si in cap cu pumnii. Azi merge la IML. Vom consulta si un avocat. Vreau ca oamenii astia sa deschisa ochii, sa nu mai traiasca cu impresia ca pumnii lor fac legea.
Depuneti plangere penala, scoateti CML, pastrati toate chitantele de la cheltuielile intervenite cu acest incident, mai mult de atat deocamdata nu aveti ce sa faceti.
Am aflat intre timp ca tanarul e de fapt minor, are 16 ani. Dupa fizic i-as fi dat spre 20, dar io'te surpriza! In cazul asta, el ce risca? Mai nimic? Imi puteti da, va rog, link spre ceva legi legate de subiect?

Alte discuții în legătură

Zile spitalizare andrale andrale La cate zile de spitalizare se poate baga in penal? (vezi toată discuția)
Acte de violență Sebastian seby Sebastian seby Am fost agresat și lovit cu capul în gură de către un locatar băut rău pt un loc de parcare. Am sunat la 112 și a venit un echipaj de poliție, iar în ... (vezi toată discuția)
Am aruncat cu hamburgerul in procuroare... picpic89 picpic89 Am un proces penal, in care sunt parte vatamata. Procurorul de caz tergiverseaza aflarea adevarului de 2 ani, dupa ce pt. anumite persoane a facut dijungerea ... (vezi toată discuția)