avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2176 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Indemnizatie crestere a copilului pentru PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Indemnizatie crestere a copilului pentru PFA

Buna ziua,

Sunt PFA-traducator, si urmeaza sa nasc la inceputul lui Octombrie, si nu sunt lamurita cu procedura prin care mi se calculeaza indemnizatia. Stiu ca se calculeaza 85% din profitul realizat pe ultimele 12 luni: adica 9 uni de anul asta si 3 de anul trecut. Dar ce acte trebuie sa depun pentru ca ei sa vada aceste venituri? Pentru cele 3 luni de anul trecut cred ca imi trebuie Decizia de plata pentru veniturile realizate in 2014, dar pentru cele 9 luni din 2015? Ce trebuie sa depun?

Si inca o intrebare: activitatea trebuie sa o sistez inainte sau dupa nastere? Si cumva atunci trebuie sa depun declaratia 200 pt 2015, si asa o sa imi calculeze si pt indemnizatie? Doamnele de la ANAF Constanta nu m-au lamurit deloc :(

Si daca sunt si angajata, cu norma intreaga, mi se calculeaza 85% si din salariul net?

Multumesc frumos pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Prodan_Anca , utilizator 14:44, 28 August 2015
Calculul indemnizatiei pentru CCC in cazul veniturilor din activitatea de PFA
www.avocatnet.ro/content/for...

În cazul în care o persoană realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, se vor lua în calcul toate veniturile lunare încasate de aceasta.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos pentru raspuns.
Dar nu stiam ca pot sa iau concediu medical si de la PFA. La asta se refera partea cu venituri din concediu medica?
Da, la asa ceva se refera partea cu concediile medicale.
pentru a beneficia de concediu medical,va trebui sa achitati contributia de 0.85% la Casa de Asigurari de Sanatate,iar activitatea o suspendati dupa ce stati 44 zile in postnatal.
mialisa a scris:

... iar activitatea o suspendati dupa ce stati 44 zile in postnatal.



Concediul postnatal obligatoriu este de 42 de zile si nu de 44 de zile.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc in cazul pfi echinococuta echinococuta Buna ziua, Apelez din nou la capacitatea dvs. de a lamuri lucrurile pe intelesul tuturor. Sunt curioasa daca exista diferente la acordarea indemnizatiei in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical adelina91 adelina91 Buna ziua. Sunt insarcinata in 33 de saptamani, iar de pe data de 05.10 am intrat in prenatal. Pana sa intru in prenatal am avut 44 de zile concediu medical - ... (vezi toată discuția)
Insarcinata si pfa edyefrem edyefrem Buna ziua!Sunt insarcinata ,salariata cu contract pe perioada nedeterminata si sunt si PFA!Va rog foarte mult sa ma ajutati !Am dat zeci de telefoane la ... (vezi toată discuția)