avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... probleme cu inregistrarea actului constitutiv ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

probleme cu inregistrarea actului constitutiv societate!

Buna Ziua,

Am angajat un avocat sa imi inregistreze actul costitutiv al societatii la registru comertului. Din martie trebuia sa faca acest lucru dar nu l-a facut. M-a tot miniti ca a fost ca i-au fost respinse actele.. mi-a cerut alte documente iar acum dupa o scurta investigatie facuta la Registru iese ca stimabilul nici nu a pus piciorul pe acolo vreodata... Problema este alta... asociatul meu roman care era si administrator odata mi-a trimis o scrisoare recomandata in care ma instiinteaza ca vrea sa -si vanda partile sale sociale care sunt de 10% , eu am 90% si urmam in urma inregistrari sa fiu noul administratorul firmei. Mi-a fost reprosat in acea recomandata ca actele si deciziile AGA nu au fost inregistrate la registrul comertului si ca patrimoniul societatii este in pericol de aceasta el vrea sa cesioneze partile lui sociale . Totodata am aflat ca nu a vrut sa semneze noul act costitutiv al societatii . Ce consecinte comporta neinregistrarea actului costitutiv la registru ? Cum pot sa actionez in acest mod ? Pot trage la raspundere avocatul meu care in ciuda faptului ca a fost platit nu si-a indeplinit datoriile ? Va multumesc! :sorry:
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:32, 13 Iulie 2009
Puteti inregistra mentiunea si acum in cel mai rau caz platiti o amenda.
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
Florian Turlete, Avocat
In cazul in care actul constitutiv nu este depus la Registru, odata cu actele firmei nou infiintate, judecatorul delegat va da o incheiere de respingere a cererii de inmatriculare a societatii. In momentul in care aveti actul constitutiv semnat si cand acesta contine toate elementele necesare prevazute de lege, el va putea fi depus din nou la ORC urmand ca judecatorul delegat sa constate ca toate actele necesare au fost depusa si sa dispuna inmatricularea firmei.
Cu privire la neindeplinirea obligatiilor asumate de catre avocat in baza contractului de asistenta juridica, legal incheiat, puteti depune o plangere la Baroul de avocati care o va analiza si o solutiona, comunicandu-va si dv. decizia Consiliului impotriva pe care o puteti contesta daca nu sunteti satisfacut de solutia data, urmand sa fie solutionata de Decanul Baroului.
Impotriva avocatului va puteti indrepta apoi si pe cale civila daca v-a provocat daune, acesta fiind posesorul unei asigurari profesionale, conditie sine qua non pentru ca avocatul sa figureze in Tabloul anual al avocatilor. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte aditionale act constitutiv doriacristina doriacristina De-a lungul ultimilor ani, am facut mai multe acte aditionale la actul constitutiv (schimbare locatie, adminstrator, etc). Trebuia sa duc la ORC fiecare act ... (vezi toată discuția)
Firma in romania cu activitate in franta nicolaevlasin nicolaevlasin 1.va rog sa imi spunei care ar fi pasii necesari deschiderii unei firme in Romania dar cu activitate in Franta 2.care ar fi taxele prntu o astfel de firma (vezi toată discuția)
Sucursala deschisa in strainatate a unei persoane juridice romane alnajar alnajar Buna seara, Va rog sa ma ajutati in legatura cu acest subiect. In principiu stiu ca in Ro. doar se va declara la Reg. Comertului infiintarea sucursalei in ... (vezi toată discuția)