avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie.

Buna ziua, in data de 26.08.2015 am fost oprita de politia rutiera la intrarea in localitatea de domciliu si amendata cu 420 lei si 3 puncte penalitate ptr depasirea vitezei.
La intrarea in oras este indicator cu 70 km /h , mie bordul masinii imi arata 68 km ( doar stiu de portiunea de drum , circul pe acolo zilnic ) , dl politist mi-a spus ca aparatul radar a aratat 71 km (#-o limita legala fiind 70 dupa indicator .
Chiar asa sa fi fost cum spun dansii 71 km , ptr un Km depasire? stiam ca are ceva toleranta +- , ma puteti ajuta?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: irina8001 , utilizator 10:46, 28 August 2015
Daca apreciati ca agentul constatator nu detine probe pentru sustinerea contraventiei constatate in sarcina dvs,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia ,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constaat si consemnata contraventia
Este de preferat sa achitati jumatate din amenda in termenul de 48 ore,putand ulterior recupera suma ,prin cerere accesorie in plangerea contraventionala
Multumesc , cerere accesorie? imi puteti spune mai multe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal - viteza 71 km/h in zona de 50 km/h AlexandruPopa AlexandruPopa Buna seara, Doresc sa contestez un proces verbal primit pentru ca am circulat cu viteza de 71 km/h intr-o zona cu restrictie de 50 km/h. Motivul care doresc ... (vezi toată discuția)
Ingrosari neclaritati in procesul verbal de contaventie depasire viteza ghinetgeorge ghinetgeorge In procesul verbal apare o modificare a vitezei cu care am mers. Prima oara a scris 69 km/h, iar apoi a scris peste 69 ingrosat 71(viteza pe care mi-a ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - amenda si permis retinut - ce sanse am? unnimenicunoscut unnimenicunoscut Buna ziua! In urma cu 4 zile am depasit o masina cu Scoala , la iesirea dintr-o curba semnalizata cu un singur panou pentru curbe periculoase. [i]Panouri ... (vezi toată discuția)