avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Salarii neridicate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Salarii neridicate

Buna ziua!
Am avut o salariata care nu s-a mai prezentat la serviciu si nu si-a luat nici salariul. Este corect sa fac inregistrarea 421=426?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 27 August 2015
Contul 426 "Drepturi de personal neridicate" este un cont de pasiv.
In creditul contului 426 "Drepturi de personal neridicate" se inregistreaza:
- sumele datorate personalului, reprezentand salarii, sporuri, adaosuri, stimulente, ajutoare de boala si alte drepturi, neridicate in termen (421, 423, 424, 425).

In speta, inregistrarea 421=426 este corecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema  carmen crisan carmen crisan Buna tuturor, am o rugaminte la o problema de salarizare in legatura cu concediul medical; am CM la 2 pers. unul 3 zile -suma 342 altul 2 zile suma 55 , ... (vezi toată discuția)
Formular salarii neridicate gabrielam gabrielam In legislatie in cazul salariilor neridicate este mentionat un tip de formular, dar nici pe net si nici in magazinele de specialitate nu am gasit model. Ma ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila miutaradu miutaradu este corect daca fac o nota contabila 461=425 (vezi toată discuția)