avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie contabila

este corect daca fac o nota contabila
461=425
Cel mai recent răspuns: miutaradu , utilizator 12:42, 5 Septembrie 2013
monografie contabila:
In debitul contului 461 "Debitori diversi" se inregistreaza:
- valoarea bunurilor si a productiei in curs de executie, constatate lipsa sau deteriorate, imputate tertilor (758, 4427);
- valoarea titlurilor de plasament cedate (764, 502 la 508);
- pretul de vanzare al imobilizarilor cedate (758, 4427);
- valoarea debitelor reactivate (754);
- suma imprumuturilor obtinute la valoarea de rambursare a obligatiunilor emise (161);
- dividende de incasat aferente titlurilor de plasament sau a celor imobilizate (762, 761);
- valoarea despagubirilor si a penalitatilor datorate de terti (758);
- sumele datorate de terti pentru concesiuni, locatii de gestiune, licente, brevete si alte drepturi similare (706);
- diferentele favorabile de curs valutar rezultate in urma raportarii creantelor la cursul de la inchiderea exercitiului financiar (765);
- dobanzile datorate de catre debitorii diversi (766).

In creditul contului 461 "Debitori diversi" se inregistreaza:
- valoarea sconturilor acordate debitorilor (667);
- valoarea debitelor incasate (512, 531);
- valoarea debitelor scazute din evidenta (654);
- diferentele nefavorabile de curs valutar, aferente debitelor incasate sau la sfarsitul exercitiului (665).

În debitul contului 425 “Avansuri acordate personalului” se înregistrează:
avansurile achitate personalului (512, 531).

În creditul contului 425 “Avansuri acordate personalului” se înregistrează:
sumele reținute pe statele de salarii sau de ajutoare materiale, reprezentând avansuri acordate (421, 423).
Buna ziua,

Orice nota contabila trebuie efectuata dupa intelegerea operatiunii pe care aceasta urmeaza sa o reflecte.

Va rugam sa ne furnizati informatii cu privire la substanta economica a operatiunii pe care doriti sa o efectuati, pentru a putea primi un raspuns concludent la intrebarea dvs.

Numai bine
in luna iunie pe centralizatorul de avansuri am avut suma de 181852 , car-retinut 11949 , virare carduri 79077,popriri 1358 si rest de plata 89468
pe borderoul de carduri la banca s-a decontat suma de 79097 mai mult cu 20, restul de plata ridicat a fost de 89468(cel de pe centralizator)
in luna a ramas sold debitor la 425 =20 lei
in iulie I-am retinut persoanei care I se virase mai mult cu 20 lei in iunie pe imputatii
doresc sa stiu ce nota contabila trebuieste facuta
Buna ziua,

In cazul in care suma de 20 lei reprezentand sold debitor al contului 425, reprezinta un avans aferent salariilor rezultat din faptul ca la decontarea acestora s-a efectuat o plata in plus de 20 lei, atunci retinerea se va efectua utilizand nota contabila 421=425.
In opinia mea retinerea sub forma de imputatii nu se justifica in cazul dat, solutia cea mai buna si care reflecta cel mai bine tranzactia, fiind cea de mai sus.

Numai bine
multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sold casa mare constanta.sandu constanta.sandu Buna ziua. Am preluat contabilitatea la o firma si am urmatoarea situatie; contul 5311 are un sold debitor de 16513; Sold cont 1171 debitor 1640. Eu ... (vezi toată discuția)
Factura client cu storno avans Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuenti-mi va rog daca am avut o factura de avans pentru pe care am inregistrat-o 4111=% 1834,46 4428 355,06 472 ... (vezi toată discuția)
Imputare lipsuri marfa si numerar casa-decizie de imputare roxanag roxanag In urma inventarierii s-au constatat lipsa marfa gestiune si lipsa numerar in casa.In ce termen trebuie intocmita decizia de impunere pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)