avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face antecontract la actul de partaj voluntar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face antecontract la actul de partaj voluntar?

Buna seara,

Stiu ca pentru realizarea actului de partaj voluntar pt impartirea amiabila a imobilelor din masa succesorala trebuie sa avem cadastru pe ele, intrebarea mea este, inainte de a realiza cadastrul putem face un soi de antecontract in care sa hotaram cine ce primeste, urmand ca abia apoi sa facem cadastrul in vederea actului de partaj voluntar?
Momentan ceilalti 2 mostenitori s-au hotarat fara sa ma consulte in prealabil, sa vanda un apartament din masa succesorala care (verbal, e drept) trebuia sa imi ramana mie, fiecare din ei avand deja cota majoritara din celelalte 2 din masa succesorala. Eu nu sunt de acord cu aceasta vanzare pentru ca ei ulterior nu vor sa vanda apartamentele in care stau, si prin urmare eu voi ramane cu partea mea din ele "blocata", si fara apartamentul acesta, si vreau sa propun o intelegere amiabila prin care eu sa renunt la partea mea din apartamentele lor, si ei sa imi cedeze acest apartament - si momentan ne-am blocat la cadastru, pentru ca fara mine nu pot realiza cadastrul.

As vrea sa le propun un astfel de antecontract la partajul voluntar in urma caruia sa ne intelegem amiabil si eu sa accept sa facem cadastrul mai departe, tocmai pentru a nu ajunge la impartirea prin justitie, fiind totusi vorba de familie, insa pentru a fi cumva asigurata ca pe urma chiar facem actul acela de partaj voluntar.

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Cum se face impartirea partii imobile a unei succesiuni daca vrem sa vindem doar 1 parte si nu este facut partajul? ioana_TN ioana_TN Buna ziua, Am urmatoarea situatie: eu, impreuna cu mama si fratele, suntem mostenitorii unei succesiuni care s-a facut dupa decesul tatalui meu, si la ... (vezi toată discuția)
Un sfat urgent. multumesc Nosceteipsum Nosceteipsum Am nevoie de un sfat urgent si penru asta va multumesc in avans. Problema sta cam asa: strabunicii mei au decedat acum vreo 7 ani. Copii lor (2 frati la ... (vezi toată discuția)
Efectuarea cadastrului este obligatorie in cazul donatiei cotei succesorale??? bibliopod bibliopod Am facut succesiunea dupa ambii parinti la notariat si fiecarui mostenitor i-a revenit 1/3 din masa succesorala. Aceasta masa succesorala este compusa din ... (vezi toată discuția)