avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se face impartirea partii imobile a unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se face impartirea partii imobile a unei succesiuni daca vrem sa vindem doar 1 parte si nu este facut partajul?

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: eu, impreuna cu mama si fratele, suntem mostenitorii unei succesiuni care s-a facut dupa decesul tatalui meu, si la notar, partea mobila s-a impartit conform procentelor 3/8 eu si fratele fiecare, 2/8 mama, urmand ca partea imobila, 3 apartamente in total, sa fie impartite dupa ce se face cadastrul.
Acum am aflat ca mama si fratele vor sa vanda unul din apartamente si imi cer copie dupa buletin ca sa faca acel cadastru, insa nu am inteles cum se vor imparti banii pe urma, si cum se face o astfel de vanzare, in conditiile in care suntem in continuare toti trei proprietari pt ca nu s-a facut nici un partaj?
Se face vanzarea cu toti trei, si banii se impart conform procentelor din succesiune? Sau intai trebuie facut partajul? Se poate vinde doar un apartament din acelea si banii sa fie impartiti automat cand se face tranzactia, sau trebuiesc vandute toate, pentru a se aplica procentele acelea?
Mie imi ziceau de rezolvat amiabil ceva, dar nu am inteles cum si cand si ce presupune asta, insa date fiind relatiile foarte incordate dintre noi as vrea sa stiu cum ma pot proteja legal cat mai bine astfel incat sa imi obtin partea in cazul unei vanzari, pentru ca am refuzat deja oferta lor de a ii face procura mamei pentru a se "ocupa" ea si imparti pe urma banii. ( Ei au mai folosit la un moment dat o copie dupa buletinul meu pentru a deschide in numele meu fara ca eu sa stiu, un cont pe ghiseul.ro la impozite sector 3, pe CNP-ul meu dar adresa lor de mail, deci imi e teama sa le dau orice act acum)
Si banuiesc ca nu se poate realiza nici o tranzactie fara acordul meu sau fara prezenta mea, nu?
Multumesc anticipat si o zi buna!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:32, 19 August 2015
Nu pot sa vândă fără dvs, va prezentați la vânzare, practic cumpărătorul cumpăra de la fiecare cota și va plătește fiecăruia.
Deci daca ne prezentam toti trei la vanzare, suma care revine fiecaruia este cea stabilita prin cotele succesorale? (respectiv 3/8, 3/8, 2/8) Si nu este nevoie sa facem partaj inainte, nu este nevoie decat sa fie facut cadastrul si sa fim toti de acord cu vanzarea, nu are legatura cu restul apartamentelor ( ei asa mi-au zis, ca pentru a se imparti conform cotelor ar trebui sa vindem tot si suma sa se imparta conform cotelor, ca altfel daca vrem sa il vindem doar pe asta trebuie sa ne intelegem amiabil sau sa ii facem procura mamei)
Exact, din prețul la care ați convenit sa se vândă ( de preferat același ca cel stipulat în act), dvs luați proporțional cotei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune mostenitori janetcanada janetcanada Buna ziua tuturor ! Ma numesc Janet si am mare nevoie de ajutorul dvs . Ma bucur tare mult ca am gasit acest forum , altfel nu stiu cum as gasi raspuns la ... (vezi toată discuția)
Mostenire baderca baderca V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)