avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract uzufruct

Buna seara ,
Eu si fratele meu detinem in procent egal un apartament cu trei camere in Bucuresti in urma succesiunii facute dupa decesul mamei noastre.
La momentul decesului parintii nostri erau divortati dar ei nu-si rezolvasera problemele in ceea ce priveste partajul avut loc in urma cu peste 20 ani. Cu alte cuvinte , mama locuia in casa fara sa se facut un nou contract de proprietar in urma partajului iar tatal locuia cu chirie dar detinea contractul vechi.
In 2015 s-a facut succesiunea iar tatal nostru a consimtit ca in locul sultei ce i se cuvenea ( mama nu i-a platit partea de bani la partaj ) sa-i facem contract de uzufruct. Am lasat procura fratelui meu dar el nu a luat actiune , intre timp buletinul meu a expirat .
Intrebarile mele sunt :
1. Pot cere sa se vanda casa pentru a intra in posesia banilor ce mi s-ar cuveni?
2. Daca tatal nostru ar fi avut acel contract de uzufruct as putea cere sa se vanda apartamentul in cazul in care fratele meu nu ar putea sa cumpere partea mea sau sunt obligata sa astept pana moare tatal?
3. Daca fratele meu este pe lista neagra ca si rau platnic se poate vinde apartamentul?
Va multumesc mult
Alexandra
Cel mai recent răspuns: AlexandraDD , utilizator 00:39, 2 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.2 Puteți cere partajul, iar instanța poate să atribuie apartamentul unuia dintre coproprietari sau imobilul se poate vinde la licitație, urmând ca banii să fie împărțiți. Dacă constituirea dreptului de uzufruct nu a fost concretizată într-un înscris, puteți vinde fără probleme. Chiar dacă s-ar fi constituit uzufructul, puteați vinde cu condiția ca cumpărătorul să respecte dreptul tatălui dvs.
3. Dacă fratele dvs este executat silit, acesta poate să fie executat pentru partea ce i se cuvine din moștenire.
In cazul unui eventual divort sotul meu are dreptul prin partaj la partea mea de mostenire. Locuim in Olanda , casatoria este efectuata aici , se aplica legile Olandei , ca atare ar avea dreptul la 1/4 din apartament noi neavand certificat prenuptial.
In cazul in care se va ajunge acolo eu dupa care referinte pot evalua apartamentul ? Trebuie sa vina un expert sa-l evalueze sau se face o apreciere din ochi ?
Va multumesc pentru raspunsul anterior

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c fara plata efectiva cu numerar baroncellil baroncellil buna seara.problema mea este urmatoarea:eu locuiesc cu tatal meu care este grav bolnav dar are discernamant,merge...face totul de unul singur..deocamdata.tatal ... (vezi toată discuția)
Renuntare la cota de mostenire cu clauza OctaviaMaria OctaviaMaria In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune. Îi poate evacua cel care plătește sultele pe ceilalți coproprietari? AlexandraDD AlexandraDD Buna seara , Eu si fratele meu detinem in procent egal un apartament cu trei camere in Bucuresti in urma succesiunii facute dupa decesul mamei noastre. La ... (vezi toată discuția)