Am o curiozitate: din cate stiu eu, cei care avem mai multe prenume, legea spune ca ele se despart obligatoriu, prin cratima in documentele de stare civila, in certificatul de nastere/cartea de identitate. Deci Popescu Ion-Radu, nu Popescu Ion Radu.
Cum aveti voi trecut pe Certificatul de inregistrare de la ONRC prenumele voastre? Cu cratima sau fara cratima? Am vazut ca exista ambele situatii si ma gandesc ca o fi la latitudinea fiecarui centru ONRC? Eu de exemplu am fara cratima prenumele trecute, urmate de Persoana Fizica Autorizata, desi in CI sunt cu cratima.
Pe site la ONRC zice ca:
"Firma unui profesionist, persoană fizică autorizată, se compune din numele acestuia scris în întregime sau din numele şi iniţiala prenumelui acestuia, la care se adaugă sintagma "persoană fizică autorizată" sau PFA."
Deci eu ma gandeam ca numele asta trebuie sa fie exact ca in cartea de identitate, insa probabil cand s-a depus cererea de rezervare nume, s-a trecut fara cratima. Eu abia am descoperit cratima, pana acum nu i-am dat nici o atentie, tot timpul mi-am scris prenumele fara ea.
Vad ca sunt PFA care pe langa nume si prenume, mai au si alt text trecut intre ghilimele gen: Nume prenume "Servicii IT" PFA, sau multi au trecuta initiala tatalui desi nu este prevazut lucrul asta nicaieri, asa ca banuiesc ca e important sa fie unic numele, ca e cu cratima, ca e fara.
Ma gandeam doar sa nu am ceva probleme... ca in rest, prefer fara cratima cum e.