avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Prenume PFA cu cratima sau fara?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Prenume PFA cu cratima sau fara?

Am o curiozitate: din cate stiu eu, cei care avem mai multe prenume, legea spune ca ele se despart obligatoriu, prin cratima in documentele de stare civila, in certificatul de nastere/cartea de identitate. Deci Popescu Ion-Radu, nu Popescu Ion Radu.

Cum aveti voi trecut pe Certificatul de inregistrare de la ONRC prenumele voastre? Cu cratima sau fara cratima? Am vazut ca exista ambele situatii si ma gandesc ca o fi la latitudinea fiecarui centru ONRC? Eu de exemplu am fara cratima prenumele trecute, urmate de Persoana Fizica Autorizata, desi in CI sunt cu cratima.

Pe site la ONRC zice ca:

"Firma unui profesionist, persoană fizică autorizată, se compune din numele acestuia scris în întregime sau din numele şi iniţiala prenumelui acestuia, la care se adaugă sintagma "persoană fizică autorizată" sau PFA."

Deci eu ma gandeam ca numele asta trebuie sa fie exact ca in cartea de identitate, insa probabil cand s-a depus cererea de rezervare nume, s-a trecut fara cratima. Eu abia am descoperit cratima, pana acum nu i-am dat nici o atentie, tot timpul mi-am scris prenumele fara ea.

Vad ca sunt PFA care pe langa nume si prenume, mai au si alt text trecut intre ghilimele gen: Nume prenume "Servicii IT" PFA, sau multi au trecuta initiala tatalui desi nu este prevazut lucrul asta nicaieri, asa ca banuiesc ca e important sa fie unic numele, ca e cu cratima, ca e fara.

Ma gandeam doar sa nu am ceva probleme... ca in rest, prefer fara cratima cum e.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2015
alinescoo, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot reinfiinta un pfa cu acelasi nume pe care l-am folosit cu cativa ani in urma? Petrovic Petrovic In urma cu cativa ani am fost PFA. Dupa un timp l-am inchis. Acum vreau sa lucrez iar ca PFA. Am voie sa folosesc acelasi nume? Multumesc. (vezi toată discuția)
Initiala tatalui scrisa gresit in certificatul de nastere jully3tt3 jully3tt3 Daca tatal are prenumele Gh. R. , care o sa fie initiala tatalui in actele copilului ( Gh. sau R. sau ambele)? Conteaza acest lucru in auteticitatea actelor? ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi schimb denumirea ca pfa? Valc Valc Buna ziua, sunt PFA si pe certificatul de inregistrare e trecut numele meu urmat de PFA. As dori sa stiu daca imi pot schimba denumirea - si implicit actele - ... (vezi toată discuția)