avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat care are Decizie de pensie pentru limita de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat care are Decizie de pensie pentru limita de varsta nu anunta angajatorul

Buna ziua
Un angajat are de 6 luni decizia de pensionare pentru limita de varsta si isi desfasoara activitatea in baza vechiului CIM. Doresc sa stiu daca inceteaza astazi CIM in baza 56.1.c si tot astazi incheiem alt CIM , este corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:27, 31 August 2015
Pentru ce fel de pensie a fost eliberata decizia:

- pensie pentru limita de varsta la varsta standard de pensionare?
- pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare?
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Codul Muncii prevede :
art.56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;
...

In speta:
- daca este vorba despre o pensionare la limita de varsta, c.i.m. trebuia incetat la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. Acum nu se mai poate inceta in baza textului de lege mai sus mentionat.

- daca este vorba despre o pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, c.i.m. va inceta de drept la data anuntarii de catre salariat a angajatorului in baza textului de lege mai sus mentionat.


Da
- pensie pentru limita de varsta la varsta standard de pensionare
realizez ca trebuia incetat CIm la data la care indeplinea conditiile de varsta, insa nu am procedat asa, acum ce pot face , functia angajatului este administrator si neaparat trebuie un alt CIM,#-o; acum in baza carui art ii incetez CIM initial?
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2015
jujica, utilizator
C.i.m. poate inceta intr-una din modalitatile prevazute de art.55 C.mun., in prezent.
Multumesc frumos, insa ce se intampla cu perioada cuprinsa intre data nasterii angajatului ( este administratorul srl:magic: !!!), data la care cim trebuia sa inceteze de drept , asta prin 12.2014 , data cand a primit Decizia , prin 02.2015 si data actuala cand se va inceta cim, asa cum mi-ati sugerat 55.c?

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 56 / c carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com In data de 02.07. un salariat implineste 65 de ani - cel putin 15 ani vechime, are - deci trebuie pensionat. Dar daca el spune ca nu a primit decizie de la ... (vezi toată discuția)
Perioada pina la venirea deciziei de pensionare Doina Halmen Doina Halmen angajat care intruneste conditiile de pensionare pentru limita de virsta ce calitate are pina la primirea deciziei de pensionare9poate dura si 3 luni ) ? (vezi toată discuția)