avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat care are Decizie de pensie pentru limita de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat care are Decizie de pensie pentru limita de varsta nu anunta angajatorul

Buna ziua
Un angajat are de 6 luni decizia de pensionare pentru limita de varsta si isi desfasoara activitatea in baza vechiului CIM. Doresc sa stiu daca inceteaza astazi CIM in baza 56.1.c si tot astazi incheiem alt CIM , este corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:27, 31 August 2015
Perioada cuprinsa constituie vechime in munca : data la care cim trebuia sa inceteze de drept si data actuala cand se va inceta cim.

Nu vad relevanta datei de nastere a administratorului ??
Data de nastere era data la care inceta de drept cim, nu?
1. Codul muncii nu prevede nici o sanctiune daca nu ati incetat CIM de drept la data cand salariatul indeplinea conditiile de varsta standard de pansionare si de stagiu minim de cotizare.

2. Asa ca puteti acum sa faceti o incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) dupa care ii incheiati un alt CIM cu aceeasi data.
Ultima modificare: Luni, 31 August 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
jujica a scris:

Data de nastere era data la care inceta de drept cim, nu?


Data la care inceta de drept raportul de munca era data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

In principu, aceasta ar fi data la care inceta de drept c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 56 / c carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com In data de 02.07. un salariat implineste 65 de ani - cel putin 15 ani vechime, are - deci trebuie pensionat. Dar daca el spune ca nu a primit decizie de la ... (vezi toată discuția)
Continuare cim pana la comunicarea deciziei de pensionare ContSters229751 ContSters229751 5)Asiguraţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege pentru obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă, cu excepţia pensiei ... (vezi toată discuția)