avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Norme de aplicare legea 71/2015
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Norme de aplicare legea 71/2015

Buna ziua!
M ar interesa daca au aparut normele de aplicare ale legii 71/2015 valabila pentru salarizarea personalului bugetar.Problema mea e faptul ca legea 63/2011 prevedea limite si eu am fost incadrata la minim,as dori sa stiu daca au aparut normele unde le pot gasi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 28 August 2015
Legea nr.71/2015 nu prevede elaborarea de norme de aplicare a acesteia.
Se poate aplica deci?Problema mea e ca am intrebat de ce salariul de incadrare e mai mic decat cel minim si mi s a spus ca toate sporurile sunt incluse in salariu si ca oricum am salariul mai mare decat cel minim(adica 1066).Vreau sa stiu daca as putea cere si eu limita maxima fiind incadrata cu legea 63 din 2011.Ei au ales minimul.
Legea se aplica de la data intrarii ei in vigoare.

Salariul de baza, potrivit incadrarii, nu trebuie sa fie mai mic decat salariul minim pe economie.(art.2 din HG 1091/2014).

Puteti solicita , insa nu sunt obligati sa si accepte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema pentru toti bugetarii floreadantes floreadantes buna ziua! vin cu o problema ce se interpreteaza aproape la toti bugetari din tara. sporul de vechime in general se adauga la salariu de baza,conform hg ... (vezi toată discuția)
Salariu de incadrare valicas valicas de ce in invatamant salariul de incadrare este mai mic decat salariul minim pe economie? (vezi toată discuția)
salariul minim pe economie: salariu de incadrare sau salariu brut? 35aga 35aga Conform: HOTĂRÂRII nr. 1.091 din 10 decembrie 2014 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată se spune la: ... (vezi toată discuția)