avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe cladire majorat
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe cladire majorat

Buna ziua!
Sotul a cumparat apartamentul in care stam pe numele lui si avem domiciliul, desi la acea data eram casatoriti.In 2008 pe numele meu(sotia)casatorita cu....(numele sotului) am cumparat un apartament.
Am intocmit toate actele , am platit fiecare impozit, insa acum cand am vrut sa merg sa vand apartamentul, au spus ca trebuie sa platesc pe ultimii 5 ani impozitul majorat cu 65% - adica 4600 RON.
MENTIONEZ : PRIMUL ACT E DOAR PE NUMELE SOTULUI.
MULTUMESC!

Consultati codul fiscal, art. 251: Calculul impozitului pentru persoane fizice. La aliniatul (3) este un tabel, cred ca de acolo apare diferenta. Ati fost impozitata conf. coloanei 3 si imobilul d-voastra se incadreaza la coloana 2(aveti apa curenta, grup sanitar+baie, incalzire centrala, etc)
[ link extern ]
Intrebarea mea era alta:
-daca pe un act de vanzare -cumparare a apartamentului sotul e singurul proprietar ,iar pe urmatorul eu sunt titulara , nu inteleg de unde rezulta ca eu am doua proprietati? ( asta juridic vorbind) si nu cred ca se referea la ce ati spus ..consultati codul fiscal, art. 251: Calculul impozitului pentru persoane fizice. La aliniatul (3) este un tabel, cred ca de acolo apare diferenta. Ati fost impozitata conf. coloanei 3 si imobilul d-voastra se incadreaza la coloana 2(aveti apa curenta, grup sanitar+baie, incalzire centrala, etc)
[ link extern ] ...
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2015
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! de 3 ani am probleme în doua dormitoare cu instalația ... Under Under Bună ziua! De 3 ani am probleme în doua dormitoare cu instalația de incalzire, caloriferele sunt reci. În toată aceasta perioada am plătit căldură ... (vezi toată discuția)
Modificare intabulare apartament Catalin_Olteanu Catalin_Olteanu Buna ziua, Am achizitionat un apartament in luna Septembrie a anului curent, iar in acte suprafata totala utila este mult mai mica decat cea reala. Mai ... (vezi toată discuția)
probleme asociație de propietari Valutzuu Valutzuu Bună ziua , am probleme cu asociația de proprietari și cu proprietarii aferenți coloanei unde locuiesc. Problema sta cam așa, sunt proprietar al unui ap ... (vezi toată discuția)