avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata cass 2016 pentru castigul de pe bursa din 2015
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata cass 2016 pentru castigul de pe bursa din 2015

Buna ziua! Daca am lucrat mai putin de o luna si am obtinut profit consistent din tranzactii pe bursa cat si cat si din dividende in 2014, cat ar trebui sa platesc in 2016 la anaf ? Cat ar trebui sa fiu angajat cu forme legale pentru a nu plati cass de pe piata de capital intr un an ? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:38, 31 August 2015
Contribuţia de asigurări sociale de sănătate se calculează în anul următor, prin aplicarea cotei individuale de contribuţie 5,5% asupra venitului/câştigului anual.
Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară.
5.5 % se aplica si la dividendele din 2014 platite in 2015 de emitentii de pe bursa? ( in 2014 am fost angajat cu forme legale si am platit cass) multumesc!
Se ia in calcul anul in care ati incasat venitul sub forma de dividende.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum platesc c.a.s.s.cu venituri numai din tranzactiile cu actiuni pe bursa forumistul forumistul Sunt o persoana fara ocupatie si am inceput sa tranzactionez actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti. In aceasta luna am facut cateva vanzari de actiuni, in urma ... (vezi toată discuția)
Impozit 5,5% cass pe dividende ContSters174925 ContSters174925 Intrebarea 1:Angajat cu 2 ore/zi contract individual de munca si in acelasi timp asociat si administrator intr-o firma pentru care am obtinut dividende si am ... (vezi toată discuția)
Taxe asociati intr-un srl Mihai223 Mihai223 1. Un SRL poate opta pentru 3% pe venit sau 16% pe profit la infiintare? 2. Trebuie ca SRL-ul sa aiba minim un angajat? Sau poate opera ca entitate avand ... (vezi toată discuția)