Buna ziua! Daca am lucrat mai putin de o luna si am obtinut profit consistent din tranzactii pe bursa cat si cat si din dividende in 2014, cat ar trebui sa platesc in 2016 la anaf ? Cat ar trebui sa fiu angajat cu forme legale pentru a nu plati cass de pe piata de capital intr un an ? Multumesc.
Contribuţia de asigurări sociale de sănătate se calculează în anul următor, prin aplicarea cotei individuale de contribuţie 5,5% asupra venitului/câştigului anual.
Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară.
5.5 % se aplica si la dividendele din 2014 platite in 2015 de emitentii de pe bursa? ( in 2014 am fost angajat cu forme legale si am platit cass) multumesc!
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.