avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... posibil somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

posibil somaj tehnic

Sunt insarcinata in luna a doua si urmeaza sa nasc in luna februarie 2010.
Exista niste probleme in firma unde lucrez si s-ar putea sa ne treaca o luna de zile in somaj tehnic.
Intru si eu in acest somaj tehnic , avand in vedere ca i-am anuntat de sarcina in timp util?
Ma gandesc ca ma v-a afecta la calculul venitului pe ultimele 12 luni atunci cand voi avea de primit indemnizatia de 85% pe periada concediului de maternitate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 13 Iulie 2009
intr-un fel sigur va afecteaza.In loc de 100% salriu, pentru acea luna, vi se va calcula 80-85% din venit.In concluzie, suma pe care o veti incasa pentru 2 ani, ca indemnizatie pentru cresterea copilului, va fi diminuata.
Nu cred ca va diminua asa de mult indemnizatia pentru CIC aceasta indemnizatie acordata in cazul intreruperii temporare a activitatii ..:)

De exemplu, pentru un salariu brut de 600 lei revine un net de 461 lei, iar in cazul somajului tehnic se ia minim 75% brut , adica 450 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in somaj tehnic omerisca omerisca Buna ziua, Doresc sa va intreb unde trebuie depus certificatul medical pt. concediu medical in cazul in care sunt in somaj tehnic? Deasemenea m-ar intersa sa ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal oanamea oanamea Buna ziua! Imi cer scuze daca s-a mai discutat acest subiect, dar am cateva intrebari punctuale: 1. as vrea sa stiu daca in perioada de concediu prenatal ... (vezi toată discuția)
Poate intra o femeie insarcinata in somaj tehnic? alinacovaciu alinacovaciu buna ziua, sunt insarcinata in 4 luni si firma unde lucrez vrea sa inchida , as putea sa intru in somaj tehnic si sa pot lua indemnizatia pentru cresterea ... (vezi toată discuția)