avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema banca

Buna ziua,
Ma numesc Violeta Petre si am o intrebare.... sunt divortata si primesc pensie alimentara de la fostul sot de 33% pentru copil in cont bancar.Daca am primit adresa de poprire de 1/3 si de blocare a conturilor pentru neachitare a ratei integral (in urma unui credit in fanci elvetieni) banca imi poate face poprire din drepturile copilului? ( si a alocatiei).Mentionez ca retinerea din salariu de 1/3 o face tot banca si nu firma la care lucrez.
Deci as vrea sa stiu daca banca in face poprire si pe drepturile copilului sau numai pe drepturile salariale?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:18, 31 August 2015
Bunurile minorului ori veniturile sale / pensia de întreținere nu poate face obiectul executării silite respectiv popririi. În caz contrar se poate formula contestație la executare împotriva oricărui act de executare care vizează bunurile minorului.
Alocatia intra in acelasi cont cu salariul, mergeti si faceti o sesizare la banca, se poate rezolva problema.
Potrivit art.729(7)NCPC pensia de intretinere nu poate fi urmarita ptr.nici un fel de datorii.Faceti contestatie la executatre in termen de 15 zile de la poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire alocatie ContSters126873 ContSters126873 buna ziua .am doua conturi bancare ,unul in care imi intra salariul la o banca si al doilea la alta banca in care intra alocatia copilului. am o intarziere la ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Alocatia executata silit alexfelea alexfelea alocatia copilului care intra in cont si in timp s-a adunat o suma mai mare si titluarul contului (parintele copilului) a facut depozit, apoi daca depozitul a ... (vezi toată discuția)