avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Alocatia executata silit
Discuție deschisă în Executare silită

Alocatia executata silit

alocatia copilului care intra in cont si in timp s-a adunat o suma mai mare si titluarul contului (parintele copilului) a facut depozit, apoi daca depozitul a expirat acea suma poate fi executata silit la o eventuala poprire a parintelui?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:32, 27 Aprilie 2016
Conform art.729(7) NCPC alocatiile nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii,dar daca,s-a constituit un depozit care apoi expirat, este posibil sa fie executat silit,executorul nu are de unde sa stie din ce sursa provin banii,asta va trebui sa o demonstrati dvs.intr-o eventuala contestatie la executare.
Consider că suma din depozit poate fi executată silit. Odată constituit depozitul, suma și-a pierdut ntura juridică de alocație. Doar dacă depozitul este constituit pe numele minorului, nu poate fi executat silit.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire alocatie ContSters126873 ContSters126873 buna ziua .am doua conturi bancare ,unul in care imi intra salariul la o banca si al doilea la alta banca in care intra alocatia copilului. am o intarziere la ... (vezi toată discuția)
Probleme banca - alocatie. edward_zone edward_zone Buna ziua, Am o intrebare simpla: - am ramas restant la credit si au luat banii din alocatia copilului. Este normal? Precizez ca nu este poprire pur si ... (vezi toată discuția)
Problema banca cris7821 cris7821 Buna ziua, Ma numesc Violeta Petre si am o intrebare.... sunt divortata si primesc pensie alimentara de la fostul sot de 33% pentru copil in cont ... (vezi toată discuția)