avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
As dori sa stiu cum se realizeaza succesiunea intre mama si copil (sunt singur la parinti), in cazul decesului tatalui. Este vorba de conturi bancare, ai caror titulari sunt cei doi parinti, tot ei fiind singurii cu drept de retragere numerar.
In acelasi timp as dori sa stiu cum se realizeaza suucesiunea pt un imobil al carui proprietar este tatal meu.

Va multumesc foarte mult.

Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 10:56, 31 August 2015
Conform art.975(3) NCC"In concurs cu sotul supravietuitor ,descendentii defunctului,indiferent de numarul lor,culeg impreuna trei sferturi din mostenire."Asta inseamna, ca aveti dreptul la 3/4 din mostenirea ramasa in urma decesului tatalui iar mama dvs(sot supravietuitor) 1/4.Ptr. conturi daca sunt pe numele parintilor,la decesul tatalui trebuie sa mergeti la banca cu certificatul de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Ksapul Ksapul Am un prieten caruia i-a decedat tatal. Dupa decesul tatalui sau nu a facut succesiune (mama sa traieste si mai are un frate). Ar vrea sa stie ce parte ii ... (vezi toată discuția)
Mostenire amina-gabi amina-gabi dupa decesul socrului meu a ramas o casa pe care sint sotu meu 2 frati ai lui si o mama vitrega dupa decesul acestuia noi neam ocupat de gospodarie am ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire mary222 mary222 Buna ziua .As avea si eu o intrebare:tatal meu a decedat si casa si pamantul sunt pe numele lui.in urma lui a ramas mama,eu, fratele meu si un frate vitreg,As ... (vezi toată discuția)