avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou

Buna,daca o persoana a fost condamnata de o instanta judecatoreasca la pedeapsa inchisori cu suspendare iar anul viitor in februarie se implineste termenul de reabilitare poate sustine examenul de primire in profesia de avocat?
Am inteles ca este posibil sa-i fie respins dosarul pe caz de nedemnitate.
Este nedemn de a fi avocat:

a) cel condamnat definitiv prin hotarare judecatoreasca la pedeapsa cu inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
b) cel care a savarsit abuzuri prin care au fost incalcate drepturi si libertati fundamentale ale omului, stabilite prin hotarare judecatoreasca;
c) cel caruia i s-a aplicat pedeapsa interdictiei de a exercita profesia, pe durata stabilita prin hotarare judecatoreasca sau disciplinara;
d) falitul fraudulos, chiar reabilitat.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Teris , Avocat 11:09, 31 August 2015
Depinde pentru săvârșirea cărei infracțiuni a fost condamnat, spre exemplu art. 14 lit. a) din Legea nr. 51/1995 face vorbire între altele de intenție, ori săvârșirea unei infracțiuni din culpă care poate atrage o pedeapsă, suspendată condiționat, nu se circumscrie în opinia mea cazului de nedemnitate.
Mai departe, nu sunt interesat să răspund întrebării adresate fie și în situația în care indicați infracțiunea de care amintiți mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examenul intrare barou Ionutsu88 Ionutsu88 buna ziua! am si eu o problema cam complicata sa spunem asa...am terminat dreptul, am luat licenta, iar dupa toate acestea m-a pus naiba de am baut 3 beri la ... (vezi toată discuția)
Admitere in avocatura dumutaadrian dumutaadrian buna ziua,se poate face stagiatura in profesia de avocatura daca exista o pedeapsa de suspendare de 3 ani pentru inselaciune?se poate ajunge sa se profeseze? (vezi toată discuția)
Reabilitare Daniel Firica Daniel Firica Presupunem ca un tanar a savarsit o fapta de natura penala (prea putin conteaza de care), a primit o pedeapsa cu suspendare, si-a vazut de viata si s-a ... (vezi toată discuția)