avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare juridica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare juridica

buna ziua,imi spuneti va rog si mie cum se poate denumi o astfel de actiune? un ex prieten cu alti 8 indivizi vine sambata seara si imi ataca stana.fugareste ciobanii si atat.duminica in schimb, tot in acelasi nr de persoane, la 11 noapte vin iarasi inarmati cu coase harlet si bate si fac o bataie de domeniul groazei.vreau sa stiu daca este premeditare daca este organizare sau cum se cheama juridic.va multumesc pt timpul dvs!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:37, 31 August 2015
Buna ziua,

este suficient sa descrieti ce s-a intamplat si sa depuneti plangerea la politie. Ei vor sti sa califice si sa ia masuriel care se impun.
Cele descrise de dvs.s-ar incadra la infractiunea de lovire sau alte violente prev.si pedepsita de art.193 NCP cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda(forma simpla) si cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani sau cu amenda (forma agravata).Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.Plangerea prealabila trebuie formulata in termen de 3 luni din ziua in care persoana vatamata a aflat de savarsirea faptei.Termenul de 3 luni este un termen de decadere,adica faptuitorul nu va mai raspunde penal.O alta posibila incadrare juridica ar fi infractiunea de Incaierare-prevazuta si pedepsita de art.198 NCP cu inchisoarea de la 3 luni la un an,sau cu amenda(forma simpla)sau cu inchisoarea de la unu la cinci ani(forma agravata),sau cu inchisoarea de la 6 ani la 12 ani daca s-a cauzat moartea unei persoane ,iar daca s-a cauzat moartea a doua sau mai multe persoane ,limitele speciale ale pedpsei se majoreaza cu o treime.Oricum,incadrarea juridica a faptei o va face organul de cercetare/urmarire penala.
tocmai dl avocat ca sunt 3 luni si dosarul nu e inca la Parchet!asta e problema mea!cica dl politist ca nu garanteaza ca mai devreme de revelion?este posibil?va multumesc!
Faptul ca, dosarul este la politie si nu la parchet, insemana ca este in faza de cerectare penala, astfel ca, nu mai exista pericolul sa fiti decazut din termenul de 3 luni la care am facut referire mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta la locul de munca georgeionica georgeionica daca seful meu m-a batut ce trebuie sa fac sa se ajunga in instanta? (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru persoana implicata in accident AndreiMihai90 AndreiMihai90 Buna ziua. Ca pasager al unei masini implicate in accident, pot face plangere penala soferului daca medico-legalul are sub 90 de zile ? (vezi toată discuția)
Incadrarea juridica a faptelor kill3rk kill3rk am nevoie sa stiu articolul unde se incadreaza , ca am fost lovit cu o bata de basebool in cap si una in stomac , + am certificat medico legal , si ma ... (vezi toată discuția)