avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire- cont bancar defunct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire- cont bancar defunct

In cazul in care unul din parinti are in cont la banca o suma de bani avind procura unul din cei trei copii pe care o poate folosi numai cit parintele este in viata conform inscrisului din procura, cum se pot ridica acesti bani dupa decesul parintelui.
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 16:51, 31 August 2015
Buna ziua,

pe baza certificatului de mostenitor, unde se va indica si acest cont. Mergeti la notar si solicitati dezbaterea succesiunii. In alta ordine de idei.....cei de la banca probabil nu stiu despre deces.....dar este nelegal sa procedati altfel decat v-am spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O banca a schimbat titularul unui depozit bancar.ce pot face? cristinav2011 cristinav2011 Buna ziua! Tatal meu a decedat in luna noiembrie.Dansul avea un depozit bancar iar mama era trecuta la clauza.Astazi a fost termenul scadent al contului iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire pierduta? DORISSS DORISSS Buna ziua, Sunt 3 frati, din care unul sta in apartamentul parintilor decedati acum 3 ani. Unul din frati(sotul meu) nu a facut nici un demers in cei 3 ani de ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)