avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... mai pot invoca motiv de nelegalitate si anulare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

mai pot invoca motiv de nelegalitate si anulare decizie impunere?

Am un proces in contencios administrativ la fond cu obiect anulare act administrativ fiscal - decizie impunere emisa de casa de sanatate.
Am trecut de primul termen, dar am descoperit un motiv de nelegalitate care atrage anularea deciziei si care ar face inutila cercetarea motivului initial.
Este de vorba de o sentina din 2013 a C.A.Bucuresti Sectia contencios, ramasa definitiva si publicata in M.Of. in aprile 2014 ( a se vedea si Decizia ICCJ 10/2015 dezlegarea unor chestiuni de drept).
Prin sentinta CAB s-a stabilit ca CASS nu are dreptul legal de a emite decizii de impunere.
Întrebarea este daca mai am dreptul , avand in vedere ca am depasit primul termen, de a mai invoca acest motiv de nelegalitate?
Eu cred ca da, pentru ca este de ordine publica .

Alte discuții în legătură

Buna seara. daca ma poate ajuta cineva cu un sfat: instanta - ... Trecatorul Trecatorul Buna seara. Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat: Instanta - CAB Dosar - Contencios administrativ Speta - Contestatie in anulare a hotararii Solutie: 1. ... (vezi toată discuția)
Grupa 1 de munca la cfr sa - infrastrctura shoni17 shoni17 Inteleg ca problema recunoasterii grupei 1 de munca la CFR infrastructura, anterior datei de o1.o4.2001 pentru reducerea varstei de pensionare, la personalul ... (vezi toată discuția)
Contestatia impotriva clasarii inspectiei judiciare FRD FRD Exista vreo cale de atac impotriva clasarii sesizarii inspectiei judiciare ?Are vreun termen anume ?Daca exista unde se va depune aceasta? (vezi toată discuția)