avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pt cresterea copilului

buna ziua,
sotia mea se afla in crestere copil cu handicap de la 3 la 7 ani (baietelul a implinit 4 ani), cu indemnizatie lunara de 450 lei. In primii 3 ani indemnizatia era de 1200 lei. In septembrie trebuie sa nasca. Ce valoare va avea indemnizatia pt bebe?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:37, 31 August 2015
1. Conform OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, art. 2 (5), lit. h) perioada de concediu si ingrijire copil cu handicap este asimilata perioadei de obtinere de venituri din salarii.

2. Ea face parte din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului eligibile pentru a beneficia de concediu crestere copil pentru al doilea copil (CCC2).

3. - In acest caz indemnizatia pentru CCC2 va fi de 600 lei lunar.
- Daca in cele 12 luni eligibile intra si luni in care a avut indemnizatie pentru CCC1 se calculeaza 85% din media veniturilor pe cele 12 luni si daca iese mai mult de 600 lei se acorda suma rezultata.
Ultima modificare: Luni, 31 August 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie al 2-lea copil dupa concediu fara plata mirikeus mirikeus In acest moment sunt insarcinata cu primul copil urmand sa nasc in mai. Tare mult mi-as dori sa fac si pe al doilea bebe la o distanta de maxim 2 ani ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pt ccc2 + realizare venituri concediu medical/prenatal ??? english_teacher english_teacher Buna ziua, Sunt in CCC pana pe data de 24 martie 2016 adica pana la implinirea varstei copilului de 1an si 11 luni.Sunt insarcinata din nou urmand sa nasc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)