Buna ziua,acum 7 ani am luat un credit de nevoi personale in valoare de 1236 euro,dupa 5 rate fiind in imposibilitate de plata nu am mai platit ratele.Banca a incredintat dosarul Krukului care m-a sacadat cu notificari penibile,carora nu le-am raspuns pana in ianuarie anul acesta,dupa care au incetat.Acum am primit o somatie de la birou executor ca daca nu platesc 2437 euro+taxe in 24 ore,vor recurge la orice mijloace legale de recuperare.Ideea este cum poate sa-mi trimita somatie fara actiune judecatoreasca si cum de nu s-a stins de atatia ani datoria,fiindca pana acum nu am primit nicio instiintare de la birou executor precum nici de la judecatorie.
ati luat acum 7 ani si nu ati mai platit de 5 ? adica ati incetat platile acum 2 ani ? :)
datoria nu s eprescrie, cu dreptul creditorului la actiune, dupa 3 ani de stat in pasivitate nu va mai poate obliga la plata. Nu e cazul sa va ganditi la prescriptie.
Va poate executa silit si nu le trebuie vreo hotarare judecatoreasca.
Daca dvs credeti ca aveti vreun motiv de contestatie, contestati executarea in termen de 15 zile.
termenul de prescriptie curge de la rata scadentei fiecarei rate. Daca a fost declarat scadent anticipat, termenul de 3 ani, curge de la aceasta data.
Puteti contesta invocand prescriptie, ramame de vazut daca veti castiga sau nu.