avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

somatie executare silita

Buna ziua,acum 7 ani am luat un credit de nevoi personale in valoare de 1236 euro,dupa 5 rate fiind in imposibilitate de plata nu am mai platit ratele.Banca a incredintat dosarul Krukului care m-a sacadat cu notificari penibile,carora nu le-am raspuns pana in ianuarie anul acesta,dupa care au incetat.Acum am primit o somatie de la birou executor ca daca nu platesc 2437 euro+taxe in 24 ore,vor recurge la orice mijloace legale de recuperare.Ideea este cum poate sa-mi trimita somatie fara actiune judecatoreasca si cum de nu s-a stins de atatia ani datoria,fiindca pana acum nu am primit nicio instiintare de la birou executor precum nici de la judecatorie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:36, 31 August 2015
ati luat acum 7 ani si nu ati mai platit de 5 ? adica ati incetat platile acum 2 ani ? :)
datoria nu s eprescrie, cu dreptul creditorului la actiune, dupa 3 ani de stat in pasivitate nu va mai poate obliga la plata. Nu e cazul sa va ganditi la prescriptie.
Va poate executa silit si nu le trebuie vreo hotarare judecatoreasca.
Daca dvs credeti ca aveti vreun motiv de contestatie, contestati executarea in termen de 15 zile.
Ultima modificare: Luni, 31 August 2015
gi-jane2, moderator
Creditul l-am luat acum 7 ani si am platit doar la inceput 5 luni dupa care nu am mai putut plati.Deci nu am mai platit de 6 ani jumate.
termenul de prescriptie curge de la rata scadentei fiecarei rate. Daca a fost declarat scadent anticipat, termenul de 3 ani, curge de la aceasta data.
Puteti contesta invocand prescriptie, ramame de vazut daca veti castiga sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita adelinatataroiu adelinatataroiu Buna ziua ! In anul 2007 tatal meu a luat un credit cu buletinul de la BCR. A platit in jur de 3-4 ani luna de luna, dar in urma unei probleme aparute in ... (vezi toată discuția)
Succesiune si recuperatori de credite m4rin2003 m4rin2003 Buna ziua tuturor , apelez la ajutorul dumneavoastra deoarece momentan locuiesc in Italia si imi este foarte greu sa gasesc un avocat care sa cunoasca legile ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit restant ioana-03 ioana-03 buna ziua, as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu raspuns la urmatoarele: in 2006 am cumparat in rate o masina de spalat si inca ceva in valoare totala ... (vezi toată discuția)