avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

Buna ziua ! In anul 2007 tatal meu a luat un credit cu buletinul de la BCR. A platit in jur de 3-4 ani luna de luna, dar in urma unei probleme aparute in familie a intrat in imposibilitate de plata. Nu a mai platit nicio rata de atunci. Anul trecut a inceput sa primeasca de la KRUK diverse somatii de plata pe care nu le-a luat in considerare, dar si telefoane, insa nu a recunoscut ca ar avea vreo datorie. De la suma de 17000 de euro cat a imprumutat, KRUK il soma sa plateasca undeva la 25000 de euro. Anul trecut tata a mers sa inchida un cont la BCR si nu i-au spus nimic cum ca ar figura ca datornic, nu figureaza pe lista neagra a datornicilor, anul acesta a mai luat un credit de la BRD care i-a fost aprobat fara probleme. Voiam sa va intreb cam ce poate pati, ce poate face din punct de vedere legal in cazul in care cei de la KRUK vor sa il execute silit si daca aceasta posibila executare silita ar fi legala. Mentionez ca nu a ipotecat cu nimic si nici nu a semnat cu KRUK ceva.
Cel mai recent răspuns: adelinatataroiu , utilizator 21:51, 8 Decembrie 2016
in principiu trebuie verificate atent toate actele. pe de alta parte daca s-a implinit termenul de prescriptie (e de 3 ani, si curge pentru fiecare rata) executarea nu este legala. in cazul in care totusi ei recurg la executarea silita a tatalui dvs. puteti invoca prescriptia pe calea contestatiei la executare.
Va multumesc frumos pt raspuns.
Să înțeleg că nu s-a început executarea silită?
Buna seara ! Nu. Nu s-a inceput inca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru o persoana decedata? AncaAnca17 AncaAnca17 Buna ziua. Tatal meu a decedat acum 4 ani. Tot atunci am aflat ca a avut facut un credit de salarii in jur de 50 mil la BRD. De aproximativ un an de zile ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita notoriusbig notoriusbig Buna ziua,acum 7 ani am luat un credit de nevoi personale in valoare de 1236 euro,dupa 5 rate fiind in imposibilitate de plata nu am mai platit ratele.Banca a ... (vezi toată discuția)