avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Publicarea corespondentei private
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Publicarea corespondentei private

Siteul pe care il intretin a trimis unui alt site o corespondenta privind o propunere de colaborare. Mesajul a fost trimis la adresa de contact existenta pe site, deci o adresa publica. Respectivilor nu le-a placut propunerea si au considerat necesar sa ne dea exemplu pe siteul lor. Pentru a-si sustine afirmatiile au publicat corespondenta primita, unde apare numele sefului de proiect si alte date pe care le consideram confidentiale. Publicarea s-a facut fara acordul nostru. Mesajele noastre repetate de a modifica articolul si de a scoate mesajul s-au soldat cu esec. Articolul a produs confuzie si ne-a cauzat prejudicii de imagine.

As dori sa stiu daca mesajele primite pe un cont public sunt considerate totusi corespondenta privata, daca sunt incalcate legi si ce se poate face. Nu ne intereseaza decat eliminarea mesajului nostru din spatiul public, eventual inainte ca Google sa il indexeze. Alte pretentii nu avem.
Stoica Ioana a scris:

Violare a secretului corespondentei nu exista , spre exemplu , aceasta ar fi existat , chiar daca nu am discuta de "traditionala"scrisoare , ci de obtinerea de informatii prin tehnice mai moderne , cum e e-mailul .Insa nu e cazul de fata, mesajul privat a fost transmis si citit.(nu exista vreun abuz pentru obtinerea de informatii )
Ceea ce , intr-adevar , are un caracter ilicit , e postarea unor informatii , pe un site public , care , din punctul meu de vedere , poate fi califata ca infractiunea de divulgare a secretului profesional- raporturile create sunt premergatoare unei angajari, propunerea era una de colaborare, deci de a presta o munca remunerata.
A fost creat un prejudiciu , iar acesta trebuie reparat.

Siteul pe care il intretin a trimis unui alt site o corespondenta privind o propunere de colaborare.
- si mai exista si relatii de colaborare

Multumim pentru raspuns. Noi suntem un proiect nonprofit, iar invitatia de colaborare consta intr-un simplu schimb de bannere. Totusi n-am dori ca metodele noastre de promovare sa fie dezvaluite, chiar daca propunerea noastra e probabil una din sutele de propuneri pe care siteul in cauza le primeste. Le primeste, insa nu le face publice. Noi consideram ca ni s-a facut un deserviciu.

Incercarea de a dialoga cu ei s-a soldat cu un esec.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2009
Pixelut, utilizator
Poate ar trebui sa incepeti cu o actiune care poarta denumirea de "asigurare de dovezi", reglementata de Codul de procedura civila si apoi mai vedeti daca dupa initierea acestei actiuni vor dori sa discute cu dvs...personal cred ca n-or sa aiba cum sa va evite...si probabil ca vor "sterge dovezile" din proprie initiativa=D>
Scuze care nu se accepta pentru ca ati dezinformat si acest forum si va editati posturile intr-o veselie.

...ultima data editat de refresh.ro pe data de Joi, 16 Iulie 2009, 20:21...

:banned:

2. E o situatie regretabila ca la noi in tara confidentialitatea mesajelor e-mail nu e asigurata decat in cazul Cioaca. Eu, cel putin, consider ca e cel putin nesimtire sa publici un mesaj personal pe un site, sau sa-l faci public prin orice metoda. Si sa il mai insotesti si de informatii private de gen nume, adresa, e marlanie tipic romaneasca.
Mai ales ca un astfel de mesaj nu prea e usor de incadrat in categoria spamului. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat şi prin privarea de dreptul la opţiune. Pe cand eu am vazut un mesaj de bun simt, unic, semnat.

3. Un nick pe un forum este un lucru absolut normal, nu inseamna "porecla" si "ne ascundem in continuare incompetenta". Mesajele userului Pixelut au fost corecte si de bun simt, ale dumneavoastra care va ascundeti dupa "porecla" refresh.ro, tendentioase si veninoase.

4. Sunt constient ca raspunsul meu nu inseamna decat paie pe foc, dar sunt convins ca userul Pixelut are dreptate si din prea mult bun simt (sunt convins ca e o calitate, dar din pacate in tara asta, dupa cum se vede unii te considera fraier si te iau inainte) el s-a retras din discutie, inaintand niste scuze in conditiile in care de fapt era indreptatit sa le primeasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicarea corespondentei electronice ana.mirea ana.mirea Este legala publicarea, pe un ziar online, a unui e-mail trimis catre redactorul respectivului ziar, in conditiile in care a fost specificat in continutul ... (vezi toată discuția)
Publicare corespondenta fara acordul meu Costica33 Costica33 Am scris un mesaj e mail unei firme. Acea firma a considerat, fara sa ma intrebe nimic, sa retransmita mesajul meu catre un tert. Acel tert a publicat mesajul ... (vezi toată discuția)
Violare corespondenta sau nu? SAUNDU SAUNDU Buna seara,doresc o lamurire privitor la un fapt petrecut azi in instanta in care aveam calitatea de pirit.Avocata reclamantilor a depus la dosar trei ... (vezi toată discuția)