avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

In cazul in care se ajunge la divort si se semneaza amiabil la notar de catre soti, insa sotia nu are serviciu in acel moment, sotul este obligat sa plateasca o anumita pensie sotiei? Familia are copil. Pentru copil cum trebuie procedat pentru pensie alimentara? Dar pentru bunuri(fara casa)? multumesc
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2015
ContSters184692, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:15, 1 Septembrie 2015
Pt pensie de intretinere trebuie sa va înțelegeți dacă vreți divorțați la notar.
Soțul nu poate fi obligat decât de instanta, la notar totul se întâmplă cu voința părților.
Partajul îl veți face după divorț, tot prin înțelegere la notar sau dacă nu va înțelegeți, în instanță.
Nu va fi obligat nici de instanta sa plătească pensie soției cat e apta de munca.
Dacă e vb de bunuri mobile și se înțeleg, pot face un înscris sub semnătura privata, nu e musai sa faca partajul la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort razvancococi razvancococi Buna ziua, am o intrebare referitoare la incheierea divortului. Am terminat divortul intre mine si sotie, ajungand la o intelegere amiabila, copilul a ramas la ... (vezi toată discuția)
Plata datorii comune? ei ei Sunt despartit de doi ani, dar nu divortat inca si am o fata de 17ani, in grija mamei, careia ii platesc pensie alimentara. Despartirea a fost la cererea ... (vezi toată discuția)
Divort notar cu minor 10 luni ContSters243704 ContSters243704 suntem casatoriti civil din 8.12.2012...si vreau sa divortez.as vrea sa fie pe cale amiabila la notar,.....daca divortam la notar copilul ramane la mine sau ... (vezi toată discuția)