Un salariat care a optat pentru pilonul 2 de pensie privata, la momentul cand va indeplini conditiile de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard va beneficia si de pensia privata (provenita din acest pilon 2) pe langa pensia din bugetul publlic de stat? Sau aceasta pensie privata o va primi atunci cand va indeplini varsta de 63 de ani (varsta de pesnionare ptr. limita de varsta ptr. femei)?
de ce atunci cand implineste varsta de 63 de ani?
Si pensionarea mai devreme de aceasta varsta este tot o pensionare ptr. limita de varsta conf. art.55 alin. (1) lit. ,,b" din Legea 263/2010 cu reducerea varstei standard de pensionare pentru anii munciti in grupa I de munca, deci dupa parerea mea ar trebui sa primeasca atat pensia de la stat cat si pe cea privata din pilonul 2 din momentul in care persoana respectiva are calitatea de pensionar.
Dreptul la pensie
lilianaG
Bune ziua, ptr ca am si alte lucruri mai bune de facut decat sa citesc codul muncii - - cine e f.f.f.dragut si imi spune si mie la ce varsta se iese la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata
dinua
Buna ziua,
as dori sa va intreb cand un barbat , nascut in iunie 1957 , cu vechime in munca de 36 ani , dintre care 21 ani grupa a doua , cand poate iesi la ... (vezi toată discuția)