am inchiriat o garsoniera si chiriasii au fugit fara sa plateasca nimic(intretinerea,curent,gaz,chiria),precizez ca am contract legal inregistrat la fisc.
am copie dupa C.I. lor si as dori sa-i fac putin "vedete" pe la tv si pe facebook etc.
macar sa nu se mai pacaleasca si altii ca mine,pt ca eu cred ca ei fac asta frecvent.
intrebarea mea este daca pot din punct de vedere legal sa le fac publice (facebook) identitatile (copie de buletin,etc)
Interesul dvs este sa va recuperati debitul acumulat de catre chiriasi sau sa demarati campanie media ?
Daca interesul dvs este recuperare debit,in baza contractului de inchiriere actionati chiriasii in instanta
le puteti face plangere, ca nu au ce sa le faca si nici nu vor e altceva.
Art. 239
Abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor
(1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei care, ştiind că nu va putea plăti, achiziţionează bunuri ori servicii producând o pagubă creditorului.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
pe parte civila, pt plata chiriei puteti epela la un executor, insa pt plata celorlalte- intretinere, curent etc, va trebui sa ii actionati in judecata pt a obtine un titlu executoriu.
in final, daca nu au nimic, nu veti recupera nimic.
uitati de varianta de a le publica datele.
Intr-adevar,potrivit art.1.798 NCC "Contractele de locatiune incheiate prin inscris sub semnatura privata care au fost inregistrate la organele fiscale,precum si cele incheiate in forma autentica consitiue titluri executorii pentru plata chiriei la termenele si modalitatile stabilite in contract sau, in lipsa acestora prin lege."
In privinta raspunderii penale conform art.239(2)NCP Abuz de incredere prin fraudarea creditorilor-am unele indoieli. Din formularea"........stiind ca nu va putea plati......",presupune ca ,fapta sa fie savarsita cu intentie directa, deci trebuie dovedita intentia directa,fara intentie nu putem vorbi de infractiune,iar aceasta intentie directa trebuie dovedita ca, a existat la momentul incheierii contractului,daca nu s-a dovedit existenta laturii subiective a infractiunii nu exista infractiune,extrem de dificil in opinia mea.
Abonament orange
cyoby
Buna ziua, vreau sa fac un abonament orange si sa iau de la ei un telefon la oferta. daca nu platesc abonamentul, ce poate sa imi faca ? sa ma inchida ?, nu am ... (vezi toată discuția)
Calitatea de martor
Florinmi
Buna seara,
Am primit o citatie, in calitate de martor. Va rog sa ma lamuriti ce inseamna, mai exact urmatoarea expresie :\\" citat in calitate de martor, in ... (vezi toată discuția)