avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare imobil - propunere declarare pret ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare imobil - propunere declarare pret mai mare, posibile consecinte

Bună seara! Intenționăm să vindem un apartament și a apărut un potențial cumpărător care ne-a propus că în contractul de vânzare - cumpărare să fie trecut un preț mai mare decât cel pe care noi l-am cerut. El urmând să facă un credit ipotecar iar diferența de bani sa o folosească in scop personal. Ce consecințe juridice implică această situație și la ce riscuri se poate expune vânzătorul. Vă mulțumim!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:11, 29 Decembrie 2016
Negativ: Veti plati impozit mai mare; Pozitiv: veti participa la fraierirea unei banci
Buna seara,
Nu va sfatuiesc sa faceti acest lucru avand in vedere ca exista posibilitatea sa fiti acuzat de complicitate la savarsirea infractiunii de Abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor, fapta prevazuta si sanctionata de art. 239 C.P.
Mulțumesc frumos! Nu am fi putut anticipa o astfel de consecință , de aceea va suntem recunoscători pentru răspuns.
danageo a scris:

Mulțumesc frumos! Nu am fi putut anticipa o astfel de consecință

Nu stiu cine ar fi putut in afara d-lui Kiritescu :) Nu e nicio legatura intre ce intrebati dvs. si articolul din codul penal pe care l-a pomenit.

Art. 239
Abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor
(1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei care, ştiind că nu va putea plăti, achiziţionează bunuri ori servicii producând o pagubă creditorului.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de martor Florinmi Florinmi Buna seara, Am primit o citatie, in calitate de martor. Va rog sa ma lamuriti ce inseamna, mai exact urmatoarea expresie :\\" citat in calitate de martor, in ... (vezi toată discuția)
Abonament orange cyoby cyoby Buna ziua, vreau sa fac un abonament orange si sa iau de la ei un telefon la oferta. daca nu platesc abonamentul, ce poate sa imi faca ? sa ma inchida ?, nu am ... (vezi toată discuția)
Abonament vodfaone mihairusu11 mihairusu11 Am facut un abonament la compania vodafone, de 25 eur/luna, am achizitionat si un telefon dupa care nu am mai platit abonamentul, Pot fi dat in judecata? Ce se ... (vezi toată discuția)