avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abonament vodfaone
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abonament vodfaone

Am facut un abonament la compania vodafone, de 25 eur/luna, am achizitionat si un telefon dupa care nu am mai platit abonamentul, Pot fi dat in judecata? Ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:07, 9 Ianuarie 2018
Din ce motiv nu ati mai platit ?
Deoarece nu am mai avut bani si m-am mutat la alta companie de telefonie mobila
Cand v-ati dat seama ca nu aveti bani, nu stiati ca nu aveti cand ati incheiat contractul ? Aveati venit cand ati incheiat contractul?

Da, va pot da in judecata si veti ajunge la executare silita, pe langa faptul ca veti plati tot ce datorati, veti achita si cheltuielile de judecata si de executare, plus penalitatile de intarziere din contract.
Desi putin probabil, va puteti trezi si cu o plangere penala pt abuz de incredere .

Art. 239

Abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor

(1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei care, ştiind că nu va putea plăti, achiziţionează bunuri ori servicii producând o pagubă creditorului.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament orange cyoby cyoby Buna ziua, vreau sa fac un abonament orange si sa iau de la ei un telefon la oferta. daca nu platesc abonamentul, ce poate sa imi faca ? sa ma inchida ?, nu am ... (vezi toată discuția)
Neplată abonament cu 3 telefoane. care ar putea fi consecințele? wonderkid wonderkid Buna ziua,mi am facut un abonament la Digi in urma caruia am primit 3 telefoane . Care ar fii consecintele neplatii abonamentului? (vezi toată discuția)
Abonament Prutianu Prutianu Am un abonament la orange l.am facut saptamana trecuta si l.am facut de 42 de euro si am luat si un a5 gold 2016 si nu ma descurc sa platesc sunt mai multe ... (vezi toată discuția)