avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere locuinta

buna ziua, am avut un contract de inchiriere prin finante, de curand am fost instiintat de proprietar ca o sa vanda apartamentul, instiintarea a fost facuta telefonic pe 31 07 2015 iar pe 12 08 2015 am fost anuntat prin sms ca in 2-3 zile o sa vina cu un cumparator , din momentul anuntarii am cautat alt apartament,am facut un nou contrac de inchiriere si restul documentelor care imi erau cerute la locul de munca pentru decontarea chiriei, problema este ca fostul proprietar nu vrea sa rezilieze contractul de inchiriere si sa imi dea dovada incetarii lui pe motiv ca nu i-am platit 16%impozit pe venit plus 5%sanatate , in contract nu este stipulat ca eu ca si chirias trebuie sa le platesc, dovada rezilierii vechiului contract fiindu-mi necesara la locul de munca pentru aprobarea noului contract de inchiriere.Ce ma sfatuiti sa fac ???
Cel mai recent răspuns: nykolla , utilizator 17:40, 1 Septembrie 2015
Sumele precizate de catre proprietar reprezinta obligatia acestuia de plata
In conditiile in care in contractul de inchiriere nu au fost prevazute clauze prin care dvs sa va asumati acoperirea respectibelor obligatii,pretentia proprietarului nu are temei legal
Daca amiabil nu puteti solutiona ,notificati oficial proprietarul cu obligatia incheierii actului de reziliere contract inchiriere,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca in contractul de inchiriere nu este precizat nimic cu privire la plata 16% impozit pe venit si 5% sanatate , nu datorati nimic.Notificati-l pe proprietar prin executorul judecatoresc de reziliere si dovada rezilierii, iar daca nu da curs notificarii dvs.actionati in instanta.
spuneti-mi pasii care trebuie urmati va rog

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias nu vrea sa plece criss123 criss123 Buna ziua.detinem un apartament care a facut obiectul unui contract de inchiriere incheiat la anaf.Ulterior am fost nevoiti sa vindem apartamentul,chiriasul a ... (vezi toată discuția)
Am un chiriaș care nu plătește chiria la timp, întârzie plata utilităților, a adus animale în casă, copiii lui au mâzgălit pereții... ce pot face ca să îl dau afară? Costin1212 Costin1212 Buna ziua! Sunt proprietar si am un chirias care nu plateste chiria la timp, intarzie cu plata utilitatilor, a adus animale in casa desi i-am spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Impozit finante din inchiriere mihairadugabriel mihairadugabriel Buna ziua. In data de 1.10 2011 am inregistrat un contract de inchiriere a apartamentului, PFA-ului fostei sotii pt ca ea sa preia apartamentul prin partaj ... (vezi toată discuția)