Buna ziua.
In data de 1.10 2011 am inregistrat un contract de inchiriere a apartamentului, PFA-ului fostei sotii pt ca ea sa preia apartamentul prin partaj voluntar impreuna cu creditul de la banca.Inchiriind apartamentul PFA-ului fostei sotii eram amindoi cu venituri din inchirieri,parte egala. Eu am divortat in luna septembrie 2011,si partajul l-am facut in 23.10.2011.Daca nu faceam contract de inchiriere cu PFA-ul ei, ea nu se incadra cu venitul convenabil bancii pt a sustine rata. Apartamentul este cumparat cu credit ipotecar. Dupa 1 luna ea trebuia sa rezilieze contractul cu PFA-ul ei,deoarece ea era noul si singurul proprietar al apartamentului dupa partajul voluntar,ceea ce nu a facut. Cum trebuie sa procedez ca sa scap de impunerea impozitului din inchirierea apartamentului 16%,dat fiind faptului ca eu nu am beneficiat de acea chirie nemaifiind proprietarul apartamentului din 23.10.2011. Acum am proprire pe conturi de la finante pt neplata impozitului de 16% din inchirierea apartamentului caruia eu nu mai sunt proprietar din 23.10.2011.Precizez faptul ca nu am primit nici 1 leu din inchirierea ap. Va multumesc frumos!
Se prea poate ca proprirea sa aibe alte cauze , prea putin probabil ,sa fie vorba de contractul inregistrat in 1.10.2011, va sfatuiesc sa va adresati inspectorului de zona si sa cereti informatii in ceea ce priveste datoriile pe care le aveti la administratia financiara. Depuneti la registratura si o adresa prin care ii instiintati de partaj , depuneti si o copie a acestui act din care sa reflecte clar ca nu mai sunteti proprietarul imobilului pentru a sista impozitarea .Si inca ceva ,radiati apartamentul si acolo unde plateati impozit pe cladire anual ,asta pentru a nu ajunge in aceeasi sitatie peste alti ani .
Proprirea este pt impozitul neplatit de 16% din inchirierea apartamentului caruia eu nu mai sunt proprietar. Am verificat la finante.
Multumesc frumos!