avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am mostenit impreuna cu sora mea un apartament. La ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am mostenit impreuna cu sora mea un apartament. La cadastru, ...

Am mostenit impreuna cu sora mea un apartament. La cadastru, figuram amindoi in calitate de proprietari. Ce trebuie sa fac ca sa fiu radiat de la cadastru si sora mea sa ramina singura propietara ??
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:12, 2 Iulie 2021
Păi cel mai simplu ar fi fost să fi renunțat la succesiune. Astfel, ar fi rămas sora dvs unic moștenitor.
Cum acest lucru nu e posibil, fiindcă ati ramas moștenitor, va trebui să îi vindeți/donati surorii cota dvs, prin încheierea unui contract.
mergeti la notar si incheiati un act voluntar de partaj.
Daca nu vreti bani pt cota dvs, donati-i.
In cazul donatiei, discutia e mai lunga, daca aveti copii sotie, creditori etc.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare drept proprietate obtinut prin mostenire ralume78 ralume78 Buna ziua, In urma cu 10 ani in urma decesului tatalui meu am dezbatut mostenirea pentru casa, in urma careia am obtinut eu, mama si sora mea o cota parte, ... (vezi toată discuția)
Lesire din indiviziune anamariacelik anamariacelik buna ziua bunica mea a decedat in 1983 dupa 1989, i s-a restituit cca 7 ha pamant avand multi copii li se cuveneau fiecaruia 05 ha. cererea de retrocedare ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)