avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuzul cadrelor didactice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuzul cadrelor didactice

1.Intr-o scoala exista cadre didactice care jignesc elevii.
2. Conducerea scolii le interzice elevilor sa detina telefoane mobile sub pedeapsa scaderii notei la purtare....tocmai pentru ca elevii sa fie lipsiti de posibilitatea de a se apara/aduce la "stirea" parintilor comportamentul abuziv al cadrelor didactice.
3. Este legala o astfel de "interzicere"?
”Art. 226 (4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:
a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;
b) dacă persoana vătămată a acţionat explicit cu intenţia de a fi văzută ori auzită de făptuitor;
c) dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni;
d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.
(5) Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârşirii faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.”
Cel mai recent răspuns: Radamante , utilizator 19:40, 1 Septembrie 2015
Buna seara!

Nu este interzisa prin lege detinerea telefoanelor de catre elevi.

Cu stima.
Este infractiune impiedicarea aducerii la cunostinta publicului/'organelor statului' a unei fapte cu carcater penal/de inters public?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea sedintei comisiei de cercetare disciplinara fara acord- infractiune? spin3 spin3 Înregistrarea ședinței comisiei de cercetare disciplinara de catre presedintele comisiei fara sa aduca la cunostinta celorlalti membri ai comisiei, fara ... (vezi toată discuția)
Lnterceptare convorbiri telefonice comondor comondor Buna ziua, Am un caz interesant. In urma unei discutii pe care l-am purtat, interlocutorul meu mi-a reprosat niste fraze (chiar citate) pe care nu le putea ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea unui apel telefonic al unui angajat cu sef utilizatorunic utilizatorunic Buna seara, as dori sa ma lamuresc cu urmatoarea, inregistrarea unui apel telefonic al unui angajat cu seful lui, pentru eventuale dovezi din cauza abuzului in ... (vezi toată discuția)