avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cel de-al doilea copil cum se ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cel de-al doilea copil cum se calculeaza?

Sunt in concediu crestere copil pana la 16.06.2016.
Daca raman insarcinata in perioada urmatoare si trebuie sa nasc tot in iunie sau iulie dupa terminarea CCC1, cum se calculeaza indemnizatia? Stiu ca in mai ar trebui sa ma intorc la munca dar in acelasi timp as intra in concediu prenatal. Acest co prenatal imi este platit de angajator, la fel ca la primul copil, pana la data nasterii bebe 2? Am continuitate intre concedii, poate fi afectata idemnizatia pentru bebe 2?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: byanca1984ro , utilizator 16:52, 2 Septembrie 2015
Acum am inteles pana aici... dar ultima mea luna de indemnizatie va fi pana la 16.05.2016 si daca eu voi naste in iunie sau iulie, voi avea 1-2 luni fara venituri, lucrul care imi va scadea indemnizatia pt ccc2? daca va ajuta, indemnizatia mea este de 850 ron... dupa 16.05.2016 nu voi mai primi cei 850 pana la momantul nasterii, automat va scadea indemnizatia 2, corect?
Pentru acea perioada la care va referiti veti primi indemnizatia de maternitate.

Probabil ca va scadea cuantumul indemnizatiei pentru CCC2.
1. In raspunsul meu precedent va spuneam:
2. - Daca al doilea copil se naste dupa ce se termina CCC1 reluati activitatea si, cu aceeasi data, prezentati certificatul medical pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Pentru a intra in CCC2 veti proceda apoi la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.


2. Adica in momentul in care se termina CCC1 reluati activitatea si cu aceeasi data prezentati angajatorului certificatul pentru conecdiul de maternitate.

3. - In calculul indemnizatiei pentru CCC intra veniturile mdin indemnizatia pentru CCC1 si indemnziatia pentru concediul de maternitate.
- In aceasta situatie este posibil ca indemnziatia pentru CCC2 sa fie mai mica decat indemnizatia pentru CCC1, dar nu poate fi mai mica de 600 lei lunar.
Am inteles acum, va multumesc din suflet si aveti tot respectull meu pentru promtitudine si operativitate. Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea indemnizatiei pt al doilea copil mirabela_podoiu mirabela_podoiu Buna ziua! Intrebarea mea este legata de aplicarea noii legi a indemnizatiilor. Sunt momentant in CCC 2 ani pana pe data de 12/07/2016 si voi naste din nou ... (vezi toată discuția)
Continuitate ccc adrycary adrycary Buna ziua,sunt in concediu cc pana la varsta de 2ani,am avut contract determinat care a expirat dupa ce am intrat in prenatal si am fost preluata de casa de ... (vezi toată discuția)
Suprapunere concedii de crestere copil mia_livia mia_livia Buna seara.Vreau sa ma ajutati in urmatoarea situatie:momentan ma aflu in concediu de crestere copil.Am nascut pe 11 iunie 2013 si am concediu pana pe 11 mai ... (vezi toată discuția)