avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj, refuz loc de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj, refuz loc de munca

daca esti insomaj de cate ori poti refuza un loc de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:31, 7 Septembrie 2015
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
...
d) la data refuzului nejustificat de a se incadra intr-un loc de munca conform pregatirii sau nivelului studiilor;
...

2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 25.
Prin refuz nejustificat, prevazut la art. 44 lit. d) si e) din lege, se intelege situatia in care beneficiarul indemnizatiei de somaj nu accepta solutiile legate de incadrarea in munca sau, dupa caz, calificarea ori recalificarea sa, oferite pe baza consilierii sau medierii, precum si situatia in care nu a prezentat dovada prevazuta la art. 41 alin. (1.2 ) din lege.

3. Nu se precizeaza de cate ori se poate refuza un loc de munca deci incetarea platii indemnizatiei de somaj se poate face la primul refuz.

4. Puteti refuza oferta de loc de munca numai daca aceasta nu corespunde pregatirii sau nivelului studiilor dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot refuza un loc de munca de la ajofm fiind somer? marinion marinion sunt somer, sunt inscris la un curs de recalificare si mi s-a dat reartitie la o fima ,locul de munca nu i-mi convine nu am mai lucrat in domeniul respectiv ... (vezi toată discuția)
Obligativitate curs de la somaj flore_inger flore_inger Buna spuneti-mi va rog daca cei de la somaj ma poate obliga sa fac un curs de la ei.astept raspuns..multumesc (vezi toată discuția)
Bună. am fost trimisa de la șomaj la un loc de munca, problema ... Elaema13 Elaema13 Bună. Am fost trimisa de la șomaj la un loc de munca, problema este ca nu e ok programul de munca, se lucrează în ture și am 2 copii mici. Întrebarea mea ... (vezi toată discuția)